Tgrt Haber

Bir Avrupa ülkesi daha Filistin'i tanımaya hazırlanıyor

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
09 May 2024 15:33 - Güncelleme : 09 May 2024 15:39
Bir Avrupa ülkesi daha Filistin'i tanımaya hazırlanıyor

Bahamalar'ın Filistin'i tanıma kararının ardından bir karar da Avrupa ülkesinden geldi. Slovenya, Filistin'i tanıma kararı alacağını duyurdu.

Slovenya'nın, Filistin devletini tanıma kararını 13 Haziran'a kadar almasının beklendiği bildirildi. Slovenya Dışişleri Bakanı Tanja Fajon, basına yaptığı açıklamada, hükümetin Filistin devletini tanımaya yönelik prosedürü başlattığını ifade ederek, tanıma kararının 13 Haziran'a kadar Slovenya Meclisine iletileceğini söyledi. 

Fajon, kararın geri dönüşü olmayan bir adım olduğuna işaret ederek, şu ifadelere yer verdi:

"Hükümetin, Filistin'i tanıma sürecinde olmasından mutluyum. Bununla Slovenya, Orta Doğu'da barışın tesis edilmesinin gerekliliği ve İsrail-Filistin sorununun iki devletli çözümü konusunda açık bir mesaj gönderiyor." 

BAHAMALAR'DAN FİLİSTİN'İ TANIMA KARARI

Bahamalar, Filistin'i resmen devlet olarak tanımaya karar verdiğini duyurdu. Bahamalar Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, hükümetin "Filistinlilerin siyasi statülerini özgürce belirleme ve ekonomik, sosyal, kültürel gelişimlerini serbestçe sürdürme hakkını desteklediği" ifade edildi. 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...