Tgrt Haber

Çin'deki gizemli hastalık Hindistan'ın ardından 2 ülkeye daha sıçradı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: TGRT HABER
04 Aralık 2023 14:42 - Güncelleme : 04 Aralık 2023 15:01
Çin'deki gizemli hastalık Hindistan'ın ardından 2 ülkeye daha sıçradı
,hastalık,virüs

Çin'de ortaya çıkan Hindistan'da da görülen gizemli pnömoni virüsü Avrupa ülkelerine de sıçradı. Danimarka ve Hollanda'daki tıbbi yetkililer, virüsün ülkelerine yayıldığını doğruladı. 

Koronavirüsün çıkış noktası Çin gizemli bir virüse daha ev sahipliği yaptı ve hastalık gün geçtikçe dünyaya yayılıyor. Çin'in ardından Hindistan'da tespit edilen virüs Avrupa'yı da vurdu. Danimarka ve Hollanda'da da artık bazı hastaların şikayetleri boğaz ağrısı, tükenmişlik ve uzun süreli öksürük...

Covid-19 benzeri Pnömoni virüsü, Çin'de haftalardır kaosa neden oluyor. Dünyada yeni bir salgının yolda olabileceği korkusu da git gide yayılıyor.  Hindistan gibi diğer ülkelerdeki yetkililerin, 2019'da koronavirüsün patlak vermesinin ardından nüfuslarına yayılan başka bir virüse karşı temkinli davranarak kendilerini harekete geçmeye hazırladıkları görüldü.

Çin'in başkenti Pekin'de hastaneler doldu taştı. Hint eyaletleri de virüsün yayılma ihtimaline dair hazırlıklara başladı.

Çin'deki gizemli hastalık Hindistan'ın ardından 2 ülkeye daha sıçradı

VAKALAR HIZLA ARTIYOR

Danimarka ve Hollanda'daki tıbbi yetkililer de virüsün ülkelerine sıçradığını doğruladılar. Ayrıca virüsün yaşları 5 ile 14 arasında değişen çocuk sayısının sadece bir haftada 100.000'de 130'a yükseldiğini belirttiler. Bu, ortalama olarak yılın bu zamanı için kış gribi benzeri hastalıkların normal miktarının iki katından daha fazla.

Danimarka ayrıca, Statens Serum Enstitüsü'nün kıdemli araştırmacıları Hanne-Dorthe Emborg'un belirttiği gibi, beş hafta içinde bu miktarın üç katı artışla 168'den 541'e çıktığını bildirdi: "Geçtiğimiz beş haftada yeni vakaların sayısı arttı önemli ölçüde ve artık normalden çok daha fazla vaka görüyoruz ve ülke genelinde yaygın bir enfeksiyon var."

Haftalarca süren gizemin ardından, gizemli virüsün üç temel belirtisi ortaya çıktı. Hastalığın en önemli semptomları arasında boğaz ağrısı, tükenmişlik ve kalıcı öksürük yer alıyor.

Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...