Tgrt Haber

Türkiye'nin savunma sanayisindeki başarısı Yunanistan'ı karıştırdı! Çipras hükümete ateş püskürdü

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Haber7
11 May 2023 07:36 - Güncelleme : 11 May 2023 07:48
Türkiye'nin savunma sanayisindeki başarısı Yunanistan'ı karıştırdı! Çipras hükümete ateş püskürdü
yunanistan,miçotakis,çipras,savunma sanayi

Son dönemde artan milli savunma sanayisindeki ilerleme Yunanistan’da ana muhalefet ve hükümet arasındaki tansiyonu yükseltti. Aleksis Çipras, Türkiye’yi örnek göstererek hükümetin silahlanma programlarını ülke savunma sanayisine katkıda bulunmadığı gerekçesiyle eleştirdi.

Savunma sanayide Türkiye’nin kendine yeten bir ülke olma yolundaki kararlı duruşu ve yeni projelerin hızlanması dünya basınında büyük yankı uyandırıyor. Özellikle son dönemde doşa bağımlılık azalırken yerlilik oranı yüzde 80 seviyelerinin üzerine çıktı. Hava, kara ve denizde Türkiye’nin gücünü artıran projelerle bir dizi proje başarıyla hayata geçti. Yunan Parlamentosu'nda grubu bulunan partilerin liderlerinin canlı yayında ekonomi, sağlık ve eğitim sistemleri, savunma, göç meselesi gibi çok sayıda konuyu ele alırken dış politika ve savunma için değerlendirmede bulunduğu programda Türkiye'nin güçlü hamleleri de gündeme geldi.

ANA MUHALEFET ELEŞTİRİLERİNİ SIRALADI…

Haber 7'nin aktardığı bilgiye göre İktidar partisi Yeni Demokrasi'nin lideri olan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, dört yıllık görev süresinde Yeni Demokrasi hükümetinin Yunan silahlı kuvvetlerini güçlendirecek silahlanma programlarını uyguladığını savundu. Ana muhalefet partisi lideri Aleksis Çipras ise Yeni Demokrasi hükümetinin uyguladığı yaklaşık 15 milyar avroluk silahlanma programını Yunan savunma sanayisine katkı sağlamadığı gerekçesiyle eleştirdi.

“VİDA BİLE KOYAMADIK” DİYEREK ELEŞTİRDİ

SYRIZA'nın iktidara gelmesi halinde silahlanma için Yeni Demokrasi iktidarında imzalanmış anlaşmaları uygulayacaklarını ancak bu anlaşmalar kapsamında Yunan savunma sanayisine katkı getirecek çalışmalar talep edeceklerini belirten Çipras, "Türkiye'nin silahlanma programlarının yüzde 60'ı kendi milli sanayisinde olurken bizim Yunan savunma sanayine bir vida bile koymamamız olamaz" diye konuştu.

"YALNIZDIK, YALNIZIZ VE YALNIZ OLACAĞIZ"

Yunan Çözümü Partisi Lideri Kiryakos Velopulos, Türkiye ve Yunanistan arasındaki anlaşmazlıkların bir Avrupa sorunu olarak değerlendirilemeyeceğini belirterek, "Yalnızdık, yalnızız ve yalnız olacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber7
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...