Tgrt Haber

'Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Suriye lideri Esad neden görüşmedi?' Bakan Çavuşoğlu açıkladı

13 May 2023 11:44 - Güncelleme : 13 May 2023 12:17
'Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Suriye lideri Esad neden görüşmedi?' Bakan Çavuşoğlu açıkladı
recep tayyip erdoğan,beşar esad,mevlüt çavuşoğlu,suriye

Suriye ve Türkiye normalleşme yolunda ilerlerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Suriye lideri Beşar Esad görüşmesi gerçekleşmedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, görüşmenin neden gerçekleşmediğine dair açıklamalarda bulundu. 

Suriye ile Türkiye arasında 12 yılın ardından gelen normelleşme sürecinde son olarak dışişleri bakanları bir araya geldi. Moskova'da gerçekleşen 4'lü zirveye, Rusya, Suriye, İran ve Türkiye katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Suriye liderinin görüşmesine dair ise bir işaret verilmedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, iki liderin neden görüşmediğine dair açıklamalarda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu, "Bakanlar ve istihbarat görüştü. Liderler görüşmesinin çalışmaları bitmeli. Aksayan bir şey yok." diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Aksayan bir durum yok. Bir yol haritası üzerinde mutabık kalındı. Bir çalışma grubu oluşturma kararı alındı. Önümüzdeki süreçte terörle mücadelede hangi adımlar atılacak, siyasi süreç nasıl işleyecek, hangi adımlar atılacak bunun üzerinde arkadaşlar görüşecek. Belki biz bir kez daha bir araya geleceğiz. Daha sonra liderler görüşebilir.''

''Yani liderler görüşmesinin hazırlığını yapmak gerek. Suriye'nin bazı istekleri var, Türkiye çekilsin gibi. Bizim Suriye'nin topraklarında gözümüz yok ancak bize Suriye tarafından gelen ciddi bir tehdit var. Bunun bir yol haritasında işlenmesi lazım." dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: KÜSLÜK, DARGINLIK OLMAZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan haftalar önce gazetecilerin "Beşar Esad ile görüşecek misiniz?" sorusunu yanıtlamıştı:

"Esad ile görüşme olabilir siyasette küslük dargınlık olmaz. Eninde sonunda uygun şartlarda adımları atarız.''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...