Tgrt Haber

DSÖ’nün son çağrısı Gazze’deki her şeyi özetledi: 'Cehennem koşulları’ son bulsun

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
23 Ocak 2024 19:30 - Güncelleme : 23 Ocak 2024 19:45
gazze,filistin,

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekti. Ghebreyesus, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail'in yoğun saldırıları ve ablukası altındaki Gazze'de yaşanan durumu "cehennem koşulları" olarak nitelendirdi.

Ghebreyesus, sadece 3 ayda Gazze'de her 10 kişiden 7'sinin kadın ve çocuk olduğu 25 bin kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Ghebreyesus, Gazze'de 1,7 milyon kişinin yerinden edilmesi ve yaşayacak güvenli bir yerinin olmamasının "tamamen bir trajedi" olduğunu vurguladı. Ghebreyesus, uluslararası topluma Gazze'deki krize son vermek için çağrıda bulundu.

Ghebreyesus, DSÖ ve ortaklarının dün Gazze'nin kuzeyindeki Şifa Hastanesine ulaştığını ve 19 bin litre yakıt dağıttığını hatırlatarak, hastaneye giden yolların büyük hasar gördüğünü aktardı.

Gazze'deki koşullar ağırlaşıyor.

GÖNÜLLÜ SAYISINDA ARTIŞ

Gazze'deki hastanede görev yapan ve çoğunluğu gönüllü olan sağlık çalışanlarının sayısında ciddi bir artış olduğuna işaret eden Ghebreyesus, bu sağlık görevlilerine "hayranlık duyduğunu" vurguladı.

Gazze'de siviller için koşullar ağırlaşıyor.

YETERLİ EKİP VE EKİPMAN YOK!

"Gazze'nin kuzeyinde hastanelerin yalnızca 3'te 1'i zar zor çalışır durumda." ifadesini kullanan Ghebreyesus, yaralıların tamamını tedavi edecek uzman tıbbi personelin yanı sıra yeterli yakıt, tıbbi malzeme, temiz su ve gıda bulunmadığını belirtti.

Ghebreyesus, "(Gazze'de) Siviller ve sağlık çalışanlarının yaşadığı bu cehennem koşulları sona ermeli. Derhal ateşkes." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...