Tgrt Haber

F-16'lar için kapıyı açan anahtar 'Eurofighter Typhoon' oldu!

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, Ensonhaber
26 Ocak 2024 14:03 - Güncelleme : 26 Ocak 2024 14:04
F-16,Eurofighter Typhoon,Rafale,ABD

Türkiye'nin Eurofighter Typhoon gibi savaş uçaklarına yönelmesi, ABD'den talep edilen F-16 sürecini hızlandırdığı belirtildi.

İsveç'in NATO üyeliğinin TBMM'de onaylanmasından memnuniyet duyduğunu ileten ABD, Türkiye'ye F-16 satışının NATO müttefiklerinin ulusal güvenlik çıkarlarına uygun olduğunu belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden, Kongre üyelerine Türkiye'ye F-16 tedarikinin gecikmemesi konusunda mektup gönderdi. Mektupta, Türkiye'ye 20 milyar dolar tutarındaki F-16 savaş uçağı ve modernizasyon kiti satışının onaylanması talep edildi.

F-16'lar için kapıyı açan anahtar 'Eurofighter Typhoon' oldu!

Ankara bu süreçte, başta Eurofighter Typhoon olmak üzere çeşitli alternatifler üzerinde duruyordu. Bu durum için, "müzakere taktiği" yorumları yapıldı.

''SAVAŞ UÇAKLARINI SADECE ABD SATMIYOR''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Umuyorum ABD, bizi farklı yollara sevk etmez. Savaş uçaklarını sadece ABD satmıyor. İngiltere, Fransa ve Rusya da satıyor." demişti. Erdoğan, Eurofighter uçakları konusunda görüşmeler yürüttüklerini söylemişti.

F-16'lar için kapıyı açan anahtar 'Eurofighter Typhoon' oldu!

F-16'NIN TYPHOON VE RAFALE KARŞISINDAKİ ZAFERİ

Türkiye'nin tavrını analiz eden Hindistan merkezli EurAsian Times, "F-16'nın Typhoon ve Rafale karşısındaki zaferi" başlıklı haberinde, F-16'lardaki gecikmenin, Türkiye'yi Eurofighter Typhoon ve Dassault Rafale satın alma düşüncesine sevke ittiğini belirtti:

Uzayan onay sürecinden bıkan Türkiye, Rafale ve Eurofighter'ların potansiyel satın alımı da dahil olmak üzere alternatif seçenekleri araştırmaya başladı.

F-16'lar için kapıyı açan anahtar 'Eurofighter Typhoon' oldu!

TÜRKİYE'NİN EUROFİGHTER İLGİSİ

Süreçte yaşananları aktaran medya organı, Türkiye'nin Almanya, İspanya, İtalya ve İngiltere'nin yer aldığı konsorsiyumdan 40 Eurofighter jeti temin etmekle ilgilendiğine ilişkin tartışmalar olduğunu aktardı.

Ankara'nın, Almanya'nın itirazlarına rağmen, 40 Eurofighter jetinin satın alınmasına ilişkin görüşmelerde Berlin'i ısrarla NATO ruhuna uymaya çağırdığı kaydedildi.

Kaynak: TGRT Haber, Ensonhaber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Türkoğlu28 Ocak 2024 19:48

Adamlar parayla bile satmıyorlar.Motor dahil kendi uçaklarımızı yapmamız şart. Eğer kendi silahlarımızı kendimiz yapamazsak bilinmeliki baskalarının kölesi olarak yaşarız.

Kaan zafer 28 Ocak 2024 17:32

Bunlara para vermeyiz inşallah f35 projesinden alacağımız var

ayet 28 Ocak 2024 10:37

doğru değil türkiyenin isveçi natoya girmesine onay vermesidir sebebi

Sonraki Haber Yükleniyor...