Tgrt Haber

Gazze'de saldırılar Batı Şeria'da zulüm sürüyor: Döviz bürolarını basıp, patlattılar

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
16 May 2024 12:36 - Güncelleme : 16 May 2024 12:46

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'da çok sayıda döviz bürosuna baskın düzenledi. Büroların kapılarını patlatan İsrail güçleri, sahiplerini gözaltına aldı. 

İsrail ordusu, Gazze'ye 7 ayı aşkın süredir bombalar yağdırırken Batı Şeria'da da zulüm sürüyor. Son olarak İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın Beytüllahim, El Halil, El-Bire, Tubas, Cenin, Tulkerim ve Nablus kentindeki döviz bürolarına baskın düzenledi.

BÜROLARIN KAPILARINI PATLATTILAR

Görgü tanıkları, Bire kentine baskın düzenleyen İsrail askerleri ile Filistinli gençler arasında çatışma çıktığını, İsrail askerlerinin bir döviz bürosunun kapılarını patlattığını ifade etti.

Gazze'de saldırılar Batı Şeria'da zulüm sürüyor: Döviz bürolarını basıp, patlattılar - 1. Resim

İsrail askerlerinin çok sayıda döviz bürosu sahibini gözaltına aldığını aktaran görgü tanıkları, İsrail askerleri ile Filistinliler arasında Tubas kentinde de silahlı çatışmalar yaşandığını kaydetti.

Gazze'de saldırılar Batı Şeria'da zulüm sürüyor: Döviz bürolarını basıp, patlattılar - 2. Resim

YASA DIŞI YERLEŞİMCİLERİN SALDIRILARI SÜRÜYOR

Filistin Sağlık Bakanlığı bu sabah yaptığı yazılı açıklamada, Tulkerim ile Kalkilya kentlerinde saldırı düzenleyen İsrail askerlerinin 3 Filistinliyi öldürdüğünü, 2 Filistinliyi de yaraladığını belirtmişti.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te, Gazze'ye saldırıların başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında can veren Filistinlilerin sayısı 502’ye çıktı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...