Tgrt Haber

Güney Afrika'da maden faciası: 11 ölü, onlarca yaralı var

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
28 Kasım 2023 13:50 - Güncelleme : 28 Kasım 2023 13:50
Güney Afrika'da maden faciası: 11 ölü, onlarca yaralı var
Maden,Güney Afrika,Maden kazası,Asansör

Güney Afrika'nın Rustenburg kentinde bulunan bir madende işçileri taşıyan asansör zemine çakıldı. Feci kazada 11 kişi hayatını kaybederken 75 kişi de yaralandı.

Güney Afrika'nın Kuzey Batı eyaletine bağlı Rustenburg şehrinde bulunan bir madende işçileri taşıyan asansör yaklaşık 200 metre aşağı düştü. Şirketten yapılan açıklamada, asansörde 86 işçinin bulunduğu aktarıldı.

TÜM TAALİYETLER DURDURULDU

Feci kazada 11 işçinin hayatını kaybettiği, 75 işçinin de yaralanarak hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Kazanın nedenine yönelik soruşturmanın sürdüğü, şirketin bölgedeki tüm madencilik faaliyetlerinin durdurulduğu aktarıldı.

"TARİHİN EN KARANLIK GÜNÜ"

Şirket CEO'su Nico Muller, "Bugün Impala tarihinin en karanlık günü" ifadelerini kullandı. Öte yandan Ulusal Maden İşçileri Sendikası'na (NUM) göre Güney Afrika'da bu yıl Eylül ayı itibarıyla 27 ölümcül maden kazası kayıtlara geçti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...