Tgrt Haber

İsrail tankları yerle bir: Hamas'ın imha operasyonundan yeni görüntüler

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
19 Kasım 2023 19:10 - Güncelleme : 19 Kasım 2023 19:21
israil,gazze

El Kassam Tugayları Gazze'de İsrail'e ait tankları bir bir imha ettiği ve İsrail askerlerini hedef aldığı anların yeni görüntülerini paylaştı. Görüntülerde İsrail askerlerinin yanmış kamuflajları, silah ve cephaneleri ile özel eşyaları da dikkatlerden kaçmadı.

Hamas'ın silahlı kanadı El Kassam Tugayları, Gazze'ye 44 gündür bomba yağdıran İsrail'e ait tankları bir bir imha etti.

El Kassam Tugayları, İsrail askerlerini hedef aldığı anların yeni görüntülerini paylaşırken öldürülen İsrail askerlerinin yanmış kamuflajları, silah ve cephaneleri ile özel eşyaları da dikkatlerden kaçmadı.

48 SAATTE 50 İSRAİL ASKERİ GÖMÜLDÜ

Gazze'de çatışmalar yoğunlaşırken Kudüs'ün batısındaki Herzl Tepesi'nde bulunan İsrail Askeri Mezarlık Müdürü David Oren Baruch, 48 saat içinde 50 İsrail askerini defnettiklerini duyurdu. 

Baruch, "Her bir saatte ya da bir buçuk saatte cenaze töreninin yapıldığı bir dönemden geçiyoruz" ifadelerini kullandı.

ABD MEDYASI: ATEŞKES ANLAMŞASI YAKIN

ABD medyasından Washington Post gazetesi, İsrail, Hamas ve ABD'nin Gazze'deki esirlerin savaşa beş günlük ara verilmesi karşılığında serbest bırakılmasına yönelik bir anlaşmaya varmaya yakın olduğunu iddia etti. 

Habere göre, anlaşma şartlarına göre, savaştaki tüm taraflar en az beş gün boyunca savaşa ara verecek ve her 24 saatte 50 veya daha fazla esir gruplar halinde serbest bırakılacak. 

Katar Başbakanı Şeyh Hamad bin Jassim al-Thani'de ABD merkezli gazetenin haberini doğrular nitelikte bir açıklama yaptı. Al-Thani, rehine anlaşmasındaki zorlukların 'çok küçük' olduğunu, serbest bırakma çabalarının 'devam ettiğini' söyledi. 

Al-Thani, Katar'ın AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Joseph Borrel ile Gazze'de olası bir acil ateşkes konusunu görüştüğünü de sözlerine ekledi.  Al-Thani, 'Anlaşmanın karşı karşıya olduğu zorluklar sadece pratik ve lojistik sorunlardır' dedi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...