Tgrt Haber

İsrail'de eski askerlerden 'Netanyahu'nun fişini çekme' adımı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
01 Şubat 2024 15:58 - Güncelleme : 01 Şubat 2024 15:59
İsrail'de eski askerlerden 'Netanyahu'nun fişini çekme' adımı
israil,gazze,,

İsrail'de halkın isyan sesi her geçen gün daha kuvvetli çıkarken yaşanan gelişme dikkat çekti. Aralarında eski askeri yetkililerin de bulunduğu bir grup, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun görevden alınması için Yüksek Mahkeme'ye başvurdu.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını durdurmak gibi bir niyetinin olmadığını her fırsatta dile getiren Başbakan Binyamin Netanyahu gün geçtikçe köşeye sıkışıyor. Son olarak, eski Savunma Bakanı Moşe Ya'alon ve eski İsrail Genelkurmay Başkanı Dan Halutz’un da bulunduğu 9 kişi, Netanyahu'nun görevden alınması için İsrail Yüksek Mahkemesine dilekçe sundu.

Yüksek mahkemeye sunulan dilekçede, Netanyahu’nun başbakanlık görevine "uygun olmadığının ilan edilmesi" çağrısında bulunuldu.

''ŞAHSİ ÇIKARLARI DOĞRULTUSUNDA HAREKET EDİYOR''

Dilekçede görev süresince cezai suçlamalarla karşı karşıya kalan Netanyahu'nun açıkça "çıkar çatışması" yaşadığı kaydedildi. Netanyahu’nun ülkenin, halkın, Gazze’deki İsrailli esirler ile ailelerinin menfaatinden ziyade şahsi çıkarları doğrultusunda hareket ettiği savunuldu.

İsrail'de eski askerlerden 'Netanyahu'nun fişini çekme' adımı - 1. Resim

Ayrıca, Başbakanın sağlığının kötüleştiğine dair işaretler olduğu ve bunun da görevden alınmasını gerektirdiğinin altı çizildi.

ESİRLERİ GERİ GETİRMEDE 'GİZLİ' ÇABA

İsrailli esir aileler tarafından baskı altında olan Netanyahu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde tutulan İsrailli esirleri geri getirme çabalarının sonuç vermesi için "gizli" yürütüldüğünü belirtti. Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre Netanyahu, Gazze Şeridi'nde esir tutulanların yakınlarından 26 İsrail vatandaşıyla görüştü.

İsrailli esirleri geri getirmek için ellerinden geleni yaptıklarını savunan Netanyahu, "Elimizden geleni yapıyoruz ancak bu çabalar duyuruldukça sonuç vermekten uzaklaşıyor. Bu çabalar ne kadar gizli olursa, başarılı olma ihtimalleri de o kadar artar." dedi.

İsrail'de eski askerlerden 'Netanyahu'nun fişini çekme' adımı - 2. Resim

İsrailli ailelerden kendilerini anlamalarını isteyen Netanyahu, Gazze'deki tüm esirleri getirmek için gerçekten çabaladıklarını ifade etti.

Çabaları gizli sürdürdüklerine işaret eden Netanyahu, nasıl olacağına dair konuşmak için henüz erken olmakla birlikte önümüzdeki günlerde bu anlamda bazı gelişmelerin olacağını dile getirdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...