Tgrt Haber

İsveç basınında ikiyüzlülük! Anlaşmayı unutup Türkiye'ye çattılar

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
24 May 2023 09:12 - Güncelleme : 24 May 2023 09:35
İsveç basınında ikiyüzlülük! Anlaşmayı unutup Türkiye'ye çattılar
NATO,İsveç,Türkiye

Terör gruplarına verdiği destek nedeniyle NATO kapısında Ankara'nın vetosunu yiyen İsveç'te medya Türkiye'ye yine öfke kustu. 

24 Şubat 2022'den beri devam eden Rusya-Ukrayna Savaşı, Kuzey Avrupa ülkelerinde paniğe neden olmuştu. Rus tehdidiyle karşı karşıya kalan bu ülkelerden İsveç ve Finlandiya NATO'nun kapısını çalarak üyelik müzakeresi başlatmak istemişti.

Ancak her iki ülkenin Türkiye'de etkin terör örgütlerine verdiği destek nedeniyle Ankara, üyelik taleplerine karşı çıkmıştı. Finlandiya daha sonraki süreçte Türkiye'ye verdiği taahhütlerle üyelik sürecini başlatmayı başarırken gerekli adımları atmayan İsveç, veto sıkıntısını aşamadı. Diğer yandan Macaristan'ın da NATO'ya üyeliğine karşı çıktığı İsveç'te medyada sık sık duruma yönelik tepki içeren haberler yer alıyor. 

ANLAŞMAYA UYMAYAN İSVEÇ HÜKÜMETİ

Son olarak İsveç'in önde gelen gazetelerinden Dagens Nyheter'de, Türkiye'ye yönelik suçlamaların yer aldığı bir habere yer verildi. "İşte NATO'yu içeriden tehdit eden çatışmalar" başlığıyla servis edilen haberde, "İsveç'e NATO'nun kapıları açık. Hatta savunma ittifakına hızlı bir geçiş yapıldığı bilgisi verildi. Ama Türkiye üyelik sürecini gasbetti" ifadeleri kullanıldı.

"Türkiye ve Macaristan başka neyi durdurulabilir?" sorusunun yöneltildiği haberde "İleriye dönüş olarak yeni büyük zorluklarla karşı karşıyayız" şeklinde bir de itirafa yer verildi.

Gazetenin habrini sktandal boyutuna taşıyan nokta ise Türkiye'yi, İsveç'in hakkını gasbetmekle itham ederken iki ülke arasında geçtiğimiz aylarda imzalanan 3'lü mutabakatın sonraksındaki süreci göz ardı etmesi. Nitekim mütabakat metnine imza atan İsveç, ne metinde yer alan şartları yerine getirdi ne de sınırları içinde ikamet eden terör örgütü mensupları  Türkiye'ye iade etti.

STOLTENBERG'E DE KULAK ASMADILAR

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in "Sizleri de NATO'da görmek istiyoruz. O nedenle Türkiye'ye verdiğiniz sözleri tutun" çağrısına da kulak asmayan Stocholm yönetiminin, bu polotikasını görmezden gelen gazetenin ikiyüzlü tutumu dikkatlerden kaçmadı.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...