Tgrt Haber

Kiev inkar etse de gerçek ortaya çıktı! Ukrayna Türkiye'den aldığı Bayraktar TB2 SİHA’sını vurdu

05 May 2023 12:32 - Güncelleme : 05 May 2023 13:03
kiev,türkiye,ukrayna,iha,siha,bayraktar

Rusya ile Ukrayna arasında savaş şiddetli çatışmalarla devam ederken zaman zaman yapılan hatalardan birine bu kez Kiev imzasını attı. Ukrayna'nın Türkiye'den aldığı Bayraktar TB2 tipi insansız hava aracının vurularak düşürüldüğü açıklandı. Ukrayna, kendi SİHA'sını imha etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçtiğimiz yıl 24 Şubat'ta başlattığı Ukrayna'nın işgali  şiddetli çatışmalarla devam ediyor. Savaşa damgasını vuran Bayraktar İHA ve SİHA'ları ise hala etkin bir şekilde kullanılıyor. Özellikle son zamanlarda Rus ordusunun başkent Kiev'i yeniden hedefine almasının ardından İHA ve SİHA'lar büyük bir tehdit olma özelliğini sürdürüyor. Zaman zaman ise skandal hatalara imza atılabiliyor. Ukrayna, son olarak Türkiye'den satın aldığı Bayraktar TB2 tipi insansız hava aracını vurdu.

Ukrayna hava kuvvetlerinin, başkent Kiev semalarında Bayraktar TB2 tipi insansız hava aracını vurduğu belirtilirken SİHA’nın Rusya’ya ait olduğunun tahmin edildiği açıklandı.

Kiev inkar etse de gerçek ortaya çıktı! Ukrayna Türkiye'den aldığı Bayraktar TB2 SİHA’sını vurdu

Ukrayna Devlet Başkanı Yardımcısı Andriy Yermak, olayın ardından yaptığı ilk açıklamada SİHA’nın düşmana ait olduğunu söylese de daha sonra bu aracın Ukrayna hava kuvvetlerine ait olduğu ortaya çıktı.

Ukrayna ordusu SİHA’nın yerel saatle 20.00 sularında kontrolden çıktığını ve o sıralarda vurulmasına karar verildiğini de açıklarken, “teknik bir sorun” üzerinde durulduğu da kaydedildi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...