Tgrt Haber

Kıtanın doğum yapan en yaşlı kadını: İkiz bebekleri doğdu

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
30 Kasım 2023 15:12 - Güncelleme : 30 Kasım 2023 15:59
Kıtanın doğum yapan en yaşlı kadını: İkiz bebekleri doğdu
afrika,bebek

Uganda'nın başkenti Kampala'da tüp bebek tedavisi gören 70 yaşındaki bir kadın, ikiz çocuk sahibi oldu. Üstelik bebeklerinden biri erkek biri kız olarak dünyaya geldi.

Uganda'da şaşırtıcı bir olay meydana geldi. Başkent Kampala'daki Uluslararası Kadın ve Doğum Hastanesi, 70 yaşındaki Safina Namukwaya'nın ikiz bebek dünyaya getirdiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan hastane, Safina'nın bebeklerinin birinin kız diğerinin ise erkek olduğunu bildirdi.

Açıklamada, doğumun sadece bir tıbbi başarı olmadığı aynı zamanda "insan tabiatının gücü ve direncini de ortaya koyduğu" ifade edildi.

Kıtanın doğum yapan en yaşlı kadını: İkiz bebekleri doğdu

Afrika'da "doğum yapan en yaşlı kadın" olduğu tahmin edilen Namukwaya'nın bir süredir tüp bebek tedavisi gördüğü bildirilen açıklamada, kadının ilk kez anne olduğu belirtildi.

Paylaşımda açıklamalarına yer verilen Namukwaya ise yıllardır anne olamamasından ötürü çevresindekiler tarafından "küçümsendiğini" söyledi.

Anne Namukwaya ve bebeklerinin sağlık durumunun iyi olduğu aktarıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...