Tgrt Haber

Komşu yanıyor! 40 dereceyi görecek: Turistik bölge ziyarete kapatıldı

Editör: Merve Yaz / Kaynak: Anadolu Ajansı
13 Haziran 2024 09:19 - Güncelleme : 13 Haziran 2024 09:21
Komşu yanıyor! 40 dereceyi görecek: Turistik bölge ziyarete kapatıldı

Türkiye'de de sıcak hava dalgasının etkili olduğu bugünlerde Yunanistan da kavruluyor. Başkent Atina'da termometrelerin 39 dereceye ulaşmasıyla tarihi Akropolis ziyarete kapatıldı. Okullar da tatil edilirken, sıcaklığın bugün 40 derecenin üzerine çıkması bekleniyor.

Yunanistan​'ın en çok ziyaret edilen turistik bölgesi olan Atina​ Akropolü, ülkeyi saran sıcak nedeniyle halka kapatıldı. Yunanistan Kültür Bakanlığı, UNESCO listesindeki arkeolojik alanın öğleden 17'ye kadar kapalı olacağını, Çarşamba ve Perşembe günü sıcaklıkların 00 santigrat dereceye ulaşmasının beklendiğini duyurdu.

YAZ BOYUNCA KAPALI KALABİLİR 

Yüksek yaz sıcaklıklarının düzenli olarak vurduğu Yunanistan'da yılın ilk sıcak hava dalgası​ bu iki günde zirveye ulaşacak. Bakanlık, Akropolis'in yaz boyunca öğle saatlerinde kapalı olma ihtimalini açık bıraktı.

İklim Krizi ve Sivil Savunma Bakanlığı, Atina çevresindeki Attika bölgesinde yangın riskinin çok yüksek olduğu konusunda uyardı.

GEÇEN YIL DA KAPATILMIŞTI

Başkent de dahil olmak üzere ülkenin çeşitli bölgelerinde okullar çarşamba ve perşembe günleri kapalıyken, Çalışma Bakanlığı kamu sektörü çalışanlarına evden çalışmalarını tavsiye etti.

Akropolis, geçen yıl temmuz ayında iki haftalık sıcak hava dalgası nedeniyle kapanmak zorunda kalmıştı.

Geçen yıl Akropolis'i yaklaşık dört milyon ziyaretçiyle rekor sayıda ziyaret etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...