Tgrt Haber

Polonya ile Rusya ve Belarus arasında yaptırım çekişmesi! Rest çekildi sınırda plaka gerilimi

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
31 May 2023 09:46 - Güncelleme : 31 May 2023 09:58
Polonya ile Rusya ve Belarus arasında yaptırım çekişmesi! Rest çekildi sınırda plaka gerilimi
belarus,ukrayna,polonya,rusya,plaka

Polonya ile Rusya ve Belarus arasında yaptırım çekişmesi sürüyor. 1 Haziran'dan itibaren Polonya, Rusya ve Belarus plakalı kamyon tırları ülkesine almayacak. Yasak treyler ve römorklu araçlar için de geçerli olacak.

Ukrayna'nın Rusya tarafından işgal edilmeye başlamasıyla beraber başlayan Polonya ile Rusya ve Belarus gerginliği arttı. Polonya'dan iki ülkeye yeni yaptırım geldi. Polonya İçişleri Bakanlığı, Polonya ve Belarus vatandaşı gazeteci Andrzej Poczobut'un kendisine verilen 8 yıllık hapis cezasına yaptığı itiraz başvurusunun reddedilmesi üzerine Belarus'a yönelik bir dizi yaptırım kararı aldı.

SÜRESİZ YASAK

Polonya İçişleri Bakanlığı, bu kapsamda 1 Haziran’dan itibaren Belarus ve Rusya plakalı kamyon ve tırların ülkeye girişini süresiz olarak yasakladı.

Yasağın treyler ve römorklu araçları da içerdiğini belirten İçişleri Bakanlığı, 159'u milletvekili olmak üzere 365 Belarus vatandaşına da hem Polonya'ya hem Schengen bölgesine giriş yasağı getirdi. Bu kişilerin ekonomik varlıklarının da dondurulmasına karar verildi.

Polonya, Poczobut'un siyasi bir yargılama sürecinde temelsiz suçlamalarla 8 yıl hapse mahkum edildiğini ileri sürüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...