Tgrt Haber

Rusya Devlet Başkanı Putin çılgına döndü! Başbakan Yardımcısı Denis Manturov’u azarladı: Neden aptalı oynuyorsun?

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
12 Ocak 2023 09:42 - Güncelleme : 12 Ocak 2023 09:51
rusya,putin,denis manturov,azar,ukrayna

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş sürerken Rus liderin sinirli tavrı kameralara yansıdı. Yapılan görüşmede Başbakan Yardımcısı Denis Manturov’u azarlayan Putin “Neden aptalı oynuyorsun” diyerek yeni sivil ve askeri uçaklarla ilgili sözleşmelerin tamamlanmamasına kızdı. Yaşanan o anlar gerek sosyal medyada gerek ise dünya basınında büyük yankı uyandırdı.

Rusya Devlet Başkanı Putin’in emri ile başlayan Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta bir yıla yaklaşılıyor. Binlerce kişinin hayatını kaybettiği, milyonlarca kişinin ülkesini terk etmek zorunda kaldığı savaşta Ukrayna’nın toparlanması ve Rus işgalinden bazı bölgeleri kurtarması Moskova yönetiminde sinirleri iyice gerdi. Bu durum Rusya Devlet Başkanı Putin’in bir videokonferans sırasındaki sözlerine de yansıdı.

RUS LİDER ÇILGINA DÖNDÜ: BANA NE SÖYLECEKSİN?

Rus lider Çarşamba günü hükümet yetkilileriyle yaptığı görüşmede kısa bir süre sonra Başbakan Yardımcısı Denis Manturov’u azarladı. Yeni sivil ve askeri uçaklarla ilgili sözleşmelerin tamamlanmamasına kızan Putin, Manturov'un araya girip itiraz etmesi üzerine öfkesine hakim olamayarak başkan yardımcısına “Neden aptalı oynuyorsun? Orta bir sözleşme yok. Bana ne söyleyeceksin? Müdürler bana söyledi, sözleşme yapılmamış” dediği görüldü.

UKRAYNA SAVAŞINDAKİ KOMUTANI DA DEĞİŞTİRDİ

Putin, son olarak Ukrayna savaşının komutanını da değiştirmişti. Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, Ukrayna’daki “özel askeri operasyondan” sorumlu Müşterek Askeri Kuvvetlerin başına getirildi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...