Tgrt Haber

Rusya'dan dünyayı tedirgin eden hamle! Nükleer silah tatbikatında ikinci aşamaya geçtiler

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
11 Haziran 2024 11:15 - Güncelleme : 11 Haziran 2024 11:25
Rusya'dan dünyayı tedirgin eden hamle! Nükleer silah tatbikatında ikinci aşamaya geçtiler

Rusya'dan tüm dünyayı tedirgin eden bir hamle geldi. Rusya Savunma Bakanlığı, nükleer silah tatbikatının ikinci aşamasına geçildiğini duyurdu.

Rusya, Vladimir Putin'in kararıyla stratejik olmayan nükleer kuvvetlerin tatbikatının ikinci aşamasına geçti. Tüm dünyayı tedirgin eden bu hamlenin ardından Bakanlıktan yapılan açıklamada, Tatbikat sırasında Rusya ve Belarus silahlı kuvvetleri, stratejik olmayan nükleer silahların savaşta kullanımına yönelik ortak eğitim konuları üzerinde çalışacak" ifadelerine yer verildi.

TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ VURGUSU

Açıklamada tatbikatın, Rusya-Belarus Birlik Devleti'nin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü koşulsuz sağlamak amacıyla yapıldığı belirtildi ve Rusya ve Belarus'ta stratejik olmayan nükleer silahların savaşta kullanımına yönelik birimlerin personeli ve ekipmanının hazır olmasının hedeflendiği vurgulandı.

Rusya'da dünyayı tedirgin eden hamle! Nükleer silah tatbikatında ikinci aşamaya geçtiler - 1. Resim

TATBİKATTAN DETAYLAR...

Tatbikatın ilk aşamasında Güney Askeri Bölgesi'ndeki füze birliklerinin İskender operasyonel-taktik füze sisteminin kullanımına yönelik eğitimler aldı.

Rusya'da dünyayı tedirgin eden hamle! Nükleer silah tatbikatında ikinci aşamaya geçtiler - 2. Resim

Ayrıca, Rusya Hava ve Uzay Kuvvetleri birliklerinin Kinjal aerobalistik hipersonik füzeler de dahil olmak üzere özel muharebe birimlerinin havacılık silahlarıyla donatıldığı ve belirlenen devriye alanlarına uçuş pratiği yaptığı belirtildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...