Tgrt Haber

Suriye Türkiye üzerinden BM yardımları için kararını verdi

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Reuters
12 Şubat 2024 12:26 - Güncelleme : 12 Şubat 2024 12:26
Suriye Türkiye üzerinden BM yardımları için kararını verdi
suriye,türkiye

Suriye, Birleşmiş Milletler'in Türkiye'den yardım ulaştırmaya devam etme izni konusunda kararını verdi, izin 3 ay daha uzatıldı.

Suriye'nin Birleşmiş Milletler (BM), elçisi, BM'nin Suriye'nin kuzeybatısındaki muhaliflerin kontrolündeki bölgelere Türkiye üzerinden yardım ulaştırma izninin 2 ay daha uzatıldığını belirtti. Suriye'ye yardımların girişi iki Türk sınır kapısı üzerinden devam edecek. Açıklamada Suriye'nin BM'nin Öncüpınar (Bab el-Selam) ve Ceylanpınar (El Ra'ee) sınır kapılarını kullanmaya devam edebileceğini belirtti.

BM, 2014 yılından bu yana BM Güvenlik Konseyi'nin verdiği yetkiyle Suriye'nin kuzeybatısındaki milyonlarca kişiye yardım ulaştırmak için Türkiye'nin Cilvegözü (Bab el-Hava) sınır kapısını kullanıyordu. Fakat bu izin, 15 üyeli konseyin izni uzatma konusunda bir anlaşmaya varamaması üzerine geçen yılın Temmuz ayı ortasında sona ermişti.

DÖRDÜNCÜ KEZ UZATILDI

Geçtiğimiz yıl şubat ayında Türkiye ve Suriye'de yaşanan depremlerin ardından Suriye yönetimi, BM'nin Türk sınır kapıları üzerinden yardım göndermesine üç aylığına izin vermişti. Bu izin süresi, dördüncü kez olmak üzere 13 Mayıs 2024'e kadar uzatıldı.

Kaynak: Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...