Tgrt Haber

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta ilk! Belgorod baskını sonrası tansiyon yükseldi...

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
25 May 2023 09:50 - Güncelleme : 25 May 2023 10:00
rusya,ukrayna,savaş

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta ilk kez böyle bir sahne yaşandı. Ukraynalıların Amerikan zırhlı araçları kullandıkları dev konvoy Belgorod kentine saldırdı. Rusya’dan yapılan açıklamada söz konusu grubun yenilgiye uğratıldığı bildirildi. 

2022 yılının 28 Şubat’ın da başlayan Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta 1,5 yıl geride kaldı. Binlerce askerin hayatını kaybettiği söz konusu savaşta milyonlarca Ukraynalı ülkelerini terk ederek mülteci konumuna geldi. Birçok Avrupa ülkesine gitmek zorunda kalan Ukraynalılar yeni yaşam kurmak için yollara çıkarken söz konusu savaşta da zaman zaman tansiyon yükseliyor.

UKRAYNA İLK KEZ BU BÖLGEYE SALDIRDI

Ukrayna cephesi geçtiğimiz gün Rusya’nın Belgorod kentine saldırı düzenledi. Yerleşim bölgelerindeki evlerin pençelerinden görülen Ukraynalıların Amerikan zırhlı araçları sosyal medyada gündem oldu. Sivil halkın bölgeden tahliye edildiği görülen görüntülerde Ukraynalıların Amerikan zırhlı araçlarını kullandıkları da görüldü.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta ilk! Belgorod baskını sonrası tansiyon yükseldi...

RUSYA’DAN BİRLİK SEVKİYATI GELDİ

Belgorod’dan gelen görüntüler savaşın daha geniş coğrafyaya yayılma ihtimalini bir kez daha gözler önüne sererken söz konusu saldırının ardından çok sayıda Rus askerinin hayatını kaybettiği ifade edildi. Bazı Rus köylerinde çatışmalar yaşandığı iddia edilirken Rusya da söz konusu bölgeye yeni birlikler sevk etmeye başladı.

YERLEŞİM YERLERİNDE HASAR

Rusya'nın Belgorod Bölgesi Valisi Vyaçeslav Gladkov, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada olayı doğruladı ve Ukrayna sınırındaki Grayvoron topraklarına Ukrayna Silahlı Kuvvetleri sabotaj ve keşif grubunun girdiğini belirtti.

Gladkov ayrıca, Bu bölgeye Ukrayna tarafından insansız hava araçları ve havan toplarıyla saldırılar da düzenlendiğini ve yerleşim yerlerinde hasar meydana geldiğini ifade etti. Saldırılarda Glotovo köyünde 2 kişinin yaralandığını ifade edildi.

RUSYA: YENİLGİYE UĞRADILAR

Rusya Savunma Bakanlığı, ülkesinin Belgorod bölgesine giren Ukrayna sabotaj grubunun yenilgiye uğratıldığını bildirdi. Rusya'da bakanlık sözcüsü Konaşenkov “Terörle mücadele operasyonu esnasında hava ve topçu saldırıları, Batı Askeri Bölgesi'ne bağlı Devlet Sınırını Koruma birimlerinin eylemleri ile milliyetçi oluşumlar engellendi ve yenilgiye uğratıldı. Milliyetçilerin kalıntıları, Ukrayna topraklarına itildi ve tamamen yok edilene kadar saldırılara devam edildi. 70'ten fazla Ukraynalı terörist, 4 zırhlı araç ile 5 kamyonet imha edildi." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...