Tgrt Haber

Milyonlarca aday YKS öncesi deneme sınavına girecek

Editör: Merve Yaz / Kaynak: Anadolu Ajansı
27 May 2024 09:56 - Güncelleme : 27 May 2024 10:04
Milyonlarca aday YKS öncesi deneme sınavına girecek

Öğrencilerin kendi seviyelerini görmeleri amacıyla yola çıkan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için 25-26-27 Mayıs tarihlerinde ülke genelinde çevrim içi deneme sınavı düzenleyecek.

Bakanlığın internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, öğrencilerin hazırlık süreçlerinde seviyelerini görmeleri ve çalışmalarına yön vermelerini sağlamak amacıyla hazırlanan "YKS'ye Doğru 2024" sınavında sorular, alan uzmanlarınca YKS'nin kapsam bütünlüğü ve soru çeşitliliğine uygun şekilde hazırlandı. Öğrencilerin "ogmmateryal.eba.gov.tr" internet adresi üzerinden erişebildiği sınavlar kapsamında hafta sonu deneme sınavının Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi yapıldı. Bugün de Yabancı Dil Testi (YDT) yapılacak.

SORULAR REHBERLERLE ÇÖZÜLECEK 

Deneme sınavına katılmak isteyen öğrenciler, 10.00-20.00 saatleri arasında istedikleri zaman sınava girebilecek. Öğrenciler deneme sınavının sonuçlarını, sıralama ve puanlarını yarın öğrenebilecek. Yine soru çözümleri Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün YouTube sayfasında yayımlanacak. Öğrenciler için rehberlik yayını da yine YouTube üzerinden uzmanlar tarafından gerçekleştirilecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...