Tgrt Haber

ÖSYM, 2024 DUS ve STS sonuçlarını duyurdu! DUS ve STS sınavlarının cevap kağıtları yayınlandı

Editör: Fatimatüzzehra Maslak / Kaynak: Anadolu Ajansı
16 May 2024 11:07 - Güncelleme : 16 May 2024 11:13
ÖSYM, 2024 DUS ve STS sonuçlarını duyurdu! DUS ve STS sınavlarının cevap kağıtları yayınlandı

20 Nisan'da yapılan ve öğrencilerin sonuçlarını sabırsızlıkla beklediği DUS ve STS sınav sonuçları açıklandı. Saniyeler içinde ÖSYM sayfasında yoğunluk yaşandı. Öte yandan ÖSYM DUS ve STS sınavlarının cevap kağıtları yayınlandığını da bildirdi.

Ölçme, Seçme ve Merkezi Yerleştirme Başkanlığınca (ÖSYM) düzenlenen 2024 Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2024-DUS 1. Dönem) ve 2024 Diş Hekimliği Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı'nın (2024-STS Diş Hekimliği 1. Dönem) sonuçları açıklandı.

ÖSYM SINAV SONUÇLARINI DUYURDU! 

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 20 Nisan'da yapılan 2024-DUS ve 2024-STS Diş Hekimliği'nin değerlendirme işlemleri tamamlandı.

Adaylar, sınav sonuçlarına vatandaşlık numaraları ve aday şifreleriyle "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinden erişebilecek.

ÖSYM, 2024 DUS ve STS sonuçlarını duyurdu! DUS ve STS sınavlarının cevap kağıtları yayınlandı - 1. Resim

CEVAP KAĞITLARI VE ADAY CEVAPLARI 10 GÜN SÜREYLE ERİŞİME AÇILDI

Ayrıca her iki sınavın da cevap kağıtları ve aday cevaplarının 10 gün süreyle erişime açıldığı bildirildi.

Adaylar, "https://ais.osym.gov.tr" adresinden kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak, ilgili sınavı ve "Cevap Kağıdı Görüntüleme" ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kağıdı görüntüsünü, işaretlemelerini, işaretlemelerinin optik okuyucularla okunmasıyla elde edilen cevaplarını ve doğru cevapları görebilecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...