Tgrt Haber

Akaryakıtta bahar mevsimi sona erdi, üst üste indirim sonrası çifte zam geldi

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
09 May 2023 09:15 - Güncelleme : 09 May 2023 09:34
Akaryakıtta bahar mevsimi sona erdi, üst üste indirim sonrası çifte zam geldi
akaryakıt,zam,benzin,petrol

Petrol son zamanların en hareketli haftalarından birini yaşadı. Kritik seviyelere kadar gerileyen brent petrolün varil fiyatı 72 doları gördü. Yaşanan baş döndüren fiyat hareketleri yurt içinde hem benzine hem motorine indirim olarak yansıdı. Ancak, akaryakıtta bahar mevsimi sona erdi, her iki ürüne de zam geldi.

OPEC ülkelerinin aldığı arz kesintisi kararlarının ardından 86 dolara kadar yükselen  petrol fiyatları aynı hızla düşerek tüm kazançlarını geri aldı. Cuma günü değer kazanarak 75 dolara kadar yükselen petrol, bu artışa rağmen haftalık 3 kaybını yaşamaktan kurtulamadı. Siyah altındaki bu hareketli grafik yurt içinde hem indirim hem zam olarak kendini gösterdi. Benzin ve motorine bu gece yarsından itibaren zam geldi.

HAFTAYI YÜZDE 5 KAYIPLA KAPATTI

Brent geçtiğimiz haftayı yaklaşık yüzde 5 düşüşle kapattı. WTI ise Cuma günkü toparlanmanın ardından da yüzde 7 geriledi. Her iki gösterge de Kasım ayından bu yana ilk kez üç hafta üst üste düşüş kaydetti.

TALEBE İLİŞKİN ENDİŞELER FİYATLARI ETKİLEDİ

ABD istihdam raporunun, güçlü göstergeleri ekonomide bir gerileme olasılığına ilişkin endişeleri azaltırken bu gelişme petrol fiyatlarının desteklenmesini sağladı.  PVM petrol piyasası analisti Stephen Brennock, "Geçtiğimiz haftaki satış çılgınlığı, temel dayanaklardan ziyade resesyon riskleri ve ABD bankacılık sektöründeki gerginlikle bağlantılı talebe ilişkin endişelerden kaynaklandı” dedi.

FİYATLAR ARTMAYA DEVAM EDECEK 

Commerzbank analistleri ise petrol talebine ilişkin endişelerin abartılı olduğunu ifade ediyor. Banka yetkililerine göre, önümüzdeki haftalarda fiyatlarda yukarı yönlü bir düzeltme beklediklerini belirtti.

BENZİN VE MOTORİNE NE KADAR ZAM GELİYOR?

Peş peşe gelen indirimler araç sahiplerinin yüzünü güldürürken zam haberi ile akaryakıt fiyatları yeniden değişti. Buna göre pazartesi gece yarısı motorine yaklaşık 66 kuruş, benzine 43 kuruş zam geldi. Böylelikle 1.06 indirimle 20 TL altına düşen benzin Ankara ve İzmir'de 20.13'e İstanbul'da 19.78'e çıktı.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

İstanbul Anadolu Yakası

Benzin fiyatı: 19,24 TL
Motorin fiyatı: 17,91 TL

İstanbul Avrupa Yakası

Benzin fiyatı: 19,28 TL
Motorin fiyatı: 17,96 TL 

Ankara

Benzin fiyatı: 19,65 TL
Motorin fiyatı: 18,31 TL

İzmir

Benzin fiyatı: 19,63 TL
Motorin fiyatı: 18,39 TL

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...