Tgrt Haber

Altın almak için petrolü takip edin! Dünyaca ünlü banka kilit noktayı açıkladı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
27 Ekim 2023 11:54 - Güncelleme : 30 Ekim 2023 10:27
Altın almak için petrolü takip edin! Dünyaca ünlü banka kilit noktayı açıkladı
HSCB,altın,gram altın,fed

Gram altın haftanın son işlem gününe 1.800 TL rekorunu kırarak başladı. Döviz kurlarındaki artış ve ons altında kritik seviyelerdeki grafik altın fiyatlarının pozitif yönde hareket etmesini destekliyor. Analistler altının gelecek günlerde verilere göre değil, savaşın durumuna göre fiyatlanacağının altını çiziyor.

Son bir ayın en yüksek seviyelerinden gezinen gram altın ekranlarda 1.798 TL’den işlem görmeye başladı. Sabah saatlerinde ise 1.802 TL’ye kadar yükseldi. Çeyrek altın 2.960 liradan, Cumhuriyet altını 12.100 liradan satılıyor. Orta Doğu’da yükselen risklerle beraber rekor kıran altın için HSCB “Bir süre daha savunmada kalacak” dedi.

ALTINA SAVAŞ DESTEĞİ

Ons altın, haftanın son işlem gününe artışla başlamasının ardından 1.980 TL’ye kadar yükseldi. Orta Doğu’daki çatışmalar sarı metale destek olmaya devam ediyor. Savaşın şiddeti artıkça küresel piyasalara yönelik endişeler de yükseliyor. Öte yandan ABD ekonomisi, üçüncü çeyrekte yaklaşık iki yılın en hızlı büyümesini gerçekleştirerek resesyon tahminlerine meydan okudu.

Öte yandan Avrupa Merkez Bankası, bir dizi zayıf PMI okumasının ardından 15 aydır devam eden artış serisini kırdı ve faiz oranını değiştirmedi. İngiliz merkezli HSCB altının gelecek görünümüne yönelik önemli bilgilendirmeler yaptı. Banka analistlerine göre, yüksek ABD getirileri ve doların baskısında kalan altın jeopolitik riskler artmadığı sürece yakın vadede savunmada kalabilir. Ancak, artan jeopolitik riskler muhtemelen altın fiyatlarını desteklemeye devam edecek. 

Altın almak için petrolü takip edin! Dünyaca ünlü banka kilit noktayı açıkladı

PETROL FİYATLARI KİLİT ROLÜNDE

Kriptokoin'de yer alan habere göre; analistler şu açıklamaları yaptı: Rallinin yakın vadenin ötesinde sürdürülebileceğine ikna olmuş değiliz. Petrol fiyatları 3 gün üst üste gevşedi. Petrol fiyatlarının gevşemesi halinde altına yönelik jeopolitik risk kaynaklı talebin artacağını öngörmekteyiz. Bu yüzden bu durum kilit önem taşıyor.

ALTIN RALLİSİ SINIRLANABİLİR

Altın tarihsel olarak ABD reel getirilerine duyarlı. Ayrıca, bu ilişkide bir kopukluk olsa da yeniden ortaya çıkmıştı. Muhtemelen altın üzerinde daha fazla baskı yaratacak. USD’nin güçlenmeye devam edeceğini beklediğimizden bu durum muhtemelen altın rallilerini sınırlayacak. Ayrıca analistler altının gelecek fiyatını verilerin değil, savaşın belirleyici olacağını ifade ediyor. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...