Tgrt Haber

Altın zincirini rekora doğru kırdı, gram tüm zamanların zirvesinde

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
01 Şubat 2024 09:27 - Güncelleme : 01 Şubat 2024 10:42
Altın zincirini rekora doğru kırdı, gram tüm zamanların zirvesinde
altın,fed,faiz,gram altın

Amerika Merkez Bankası Fed, faizleri 23 yılın zirvesi olan 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu. Fed Başkanı Powell’in güvercin açıklamaları altını tüm zamanların zirvesine taşıdı.

Altın, 2022 ve 2023 yılı boyunca Fed faizlerinin yüksek seviyelerde olmasıyla baskılandı. Fed 31 Ocak’ta faizleri sabit tuttuğunu açıklarken Powell’in sözlü yönlendirmeleri sarı metal üzerinde de etkili oldu. Altın, ons ve gram tarafında rekor seviyelerin üzerine çıktı.

BEKLE GÖR DÖNEMİ DEVAM EDİYOR

ABD Merkez Bankası Fed son dört toplatışında faizleri sabit tutma kararı aldı. Banka, politika faizinde en son Temmuz 2023'te 25 baz puanlık artışa gitti. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell ise kararın açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada politika faizinin muhtemelen zirvede olduğuna ve ekonominin beklendiği gibi seyretmesi halinde bu yıl faiz indirimlerine başlamanın uygun olacağına inandıklarını belirtti.

Altın zincirini rekora doğru kırdı, gram tüm zamanların zirvesinde - 1. Resim

GOLDMANDAN FED HAMLESİ

Öte yandan dünya piyasalarına yön veren banka, Goldman Sachs, Fed’in faiz indirimlerine başlama tahminlerini Powell’ın indirimlerde gecikme sinyali vermesinin ardından mart ayından mayıs ayına çekti.

ONS ALTINDA İBRE YUKARI

Ons altın, perşembe gününe son iki haftanın en yüksek seviyelerinden işlem görerek başladı. Altın, 2.044 doların üzerinde hareket ederken Piyasalar, Fed'in bu yılki toplam faiz indirimlerini 140 baz puanın üzerinde fiyatlıyor. Altın, ABD Hazine tahvil getirilerindeki keskin düşüş ve güvenli varlıklara olan talebin artmasıyla yükseldi. 

GRAM ALTIN TÜM ZAMANLARIN ZİRVESİNDE

Küresel piyasalardaki gelişmeler iç piyasada yatırımcının gündeminde. Ons altın 15 Ocak tarihinden beri ilk kez 2.050 doların üzerine çıkarken gram altın tarihinde ilk kez bankalararası piyasada 2 bin liranın üzerinde fiyatlandı. Gram altın son bir ayın en yüksek seviyesini test etti.

Altın zincirini rekora doğru kırdı, gram tüm zamanların zirvesinde - 2. Resim

KANAL YUKARI YÖNLÜ KIRILDI

Tacirler Yatırım'ın günlük altın bülteninde direnç ve destek seviyeleri ifade edilerek şu değerlendirme yapıldı: Fed Başkanı Powell’ın konuşmasının ardından satış baskılarına maruz kalan ons altın, 2030$ desteği üzerinde tutunmayı başardı. Asya seansında kayıplarının bir kısmını telafi eden altın fiyatları bu sabah saatlerinde 2045$ civarında seyrediyor.

Hafta başında aralık ayından bu yana sürdürmekte olduğu düşüş kanalını yukarı yönlü kıran altında, kanal kırılması sonrasında yükseliş eğiliminin korunabileceği görüşündeyiz. Yukarı yönlü eğilimin sürmesi durumunda 2055$ ve 2070$ dirençlerini, geri çekilmelerde ise 2045$, 2038$ ve 2030$ desteklerini takip edeceğiz.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...