Tgrt Haber

Altında ibre tersine döndü! Çin domine etti, ons altın zayıf dolardan destek buldu

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
11 Eylül 2023 12:24 - Güncelleme : 11 Eylül 2023 12:33
Altında ibre tersine döndü! Çin domine etti, ons altın zayıf dolardan destek buldu
altın,altın fiyatları,,,cumhuriyet altını,fed,çin

Altın ilk iş gününe hareketli başladı. Altında rüzgar tersine döndü, fiyatlar, dolardaki düşüşün etkisiyle yükseliyor. Hem açıklanacak enflasyon verilerinin yarattığı baskı, hem de Çin’in aldığı önlemlerle doları domine etmesi sarı metalde ibreyi yukarıda tutmaya devam ediyor. Peki, altın fiyatlarında son durum ne? Altın ne olur? Altın düşer mi, yükselir mi? İşte güncel altın kuru

Altın fiyatlarında ibre tersine döndü! Yeni haftaya pozitif başlayan altın, yönünü tamamen yukarıya çevirdi. Geride bıraktığımız haftada sert düşüş kaydeden altında kayıp yüzde 1,1’i bulmuştu. Yükselen tahvil faizleri ve doların diğer para birimleri karşısında değer kazanmaya devam etmesiyle altının ons fiyatı gerilemiş, Fed’in ‘şahin’ görünümü fiyatlamalarda çöküşe neden olmuştu.

Altın fiyatları, bu hafta açıklanacak önemli enflasyon verileri öncesinde dolardaki düşüşün etkisiyle yükselirken, bir diğer tarafta Çin etkisiyle bu hareketini güçlendirdi.

ÇİN DOMİNE ETTİ, DOLAR DÜŞTÜ

Doların sekiz haftalık yükseliş serisi Asya merkez bankalarının para birimlerini koruma amaçlı önlemler alması sonrası geriledi. Bununla birlikte altın zayıf dolardan destek buldu ve yükselişe geçti.

ENFLASYON FED’İN FAİZ KARARININ YÖNÜNÜ BELİRLEYECEK

Analistler, Fed'in şahin adımlarına devam edebileceğine ilişkin beklentilerin güçlendiğini belirterek, altının ons fiyatı düşüş eğilimi içerisinde olduğunu kaydediyor.

Şimdi gözler, ABD’de Çarşamba günü açıklanacak olan Ağustos ayı tüketici enflasyonu verilerine çevrildi.  Verinin bir önceki aya göre artış göstermesi ve Fed’e, faiz oranlarını daha uzun süre yüksek tutması için daha fazla ivme kazandırması bekleniyor. ABD enflasyon verilerinin 14 ayın en büyük aylık sıçramayı göstermesi bekleniyor.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM NE?

Ons ve gram altın ne kadar?

Spot altın ons başına 1.925 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Ons altın ve bankalararası Dolar/TL kuru üzerinden hesaplanan gram altın ise 1.665 seviyelerinden alıcı buluyor.

Çeyrek ve Cumhuriyet altını kaç lira?

Çeyrek altın 2.735 lira, Cumhuriyet altını da 11.040 liradan satılıyor.

ABD ekonomisinin onlarca yılın en agresif sıkılaştırma döngülerinden birine karşı gösterdiği direnç nedeniyle verilerin 14 ayın en büyük aylık sıçramayı göstermesi bekleniyor.

Tahvil yatırımcıları Fed’in daha gidecek yolu olduğuna dair fiyatlamalarını artırırken swap piyasaları Kasım ayında yeni bir faiz artırımı ihtimalini yaklaşık yüzde 50 ihtimalle fiyatlıyor.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...