Tgrt Haber

Bakan Işıkhan duyurdu: Artık aile hekimleri de yazabilecek!

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
17 May 2024 11:31 - Güncelleme : 17 May 2024 14:04
Bakan Işıkhan duyurdu: Artık aile hekimleri de yazabilecek!

Son dakika haberi... Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 'Sağlık Uygulama Tebliği düzenlemeleri' ile yıllık 3,2 milyar TL tasarruf sağlanacağını söyledi. Bakan Işıkhan; kronik Hepatit B, Hepatit D, diyabet ve kardiyoloji ilaçlarının artık aile hekimleri tarafından da yazdırılabileceğini duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan; hastanelerdeki yoğunluğu azaltmak, raporlu hastalarımızın işini kolaylaştırmak için aile hekimlerinin reçete edebildiği ilaçların sayısını artıran yeni bir düzenleme yapıldığını açıkladı. Bakan Işıkhan, 2 milyon vatandaşın yeni düzenlemeden faydalanacağını belirtti. 

Bakan Işıkhan yaptığı açıklamada 'Sağlık Uygulama Tebliği düzenlemelerine' ilişkin de konuştu.  Bakan Işıkhan, 'Sağlık Uygulama Tebliği düzenlemeleri' ile yıllık 3,2 milyar TL tasarruf sağlanacağını aktardı. 

Bakan Işıkhan açıkladı: Yıllık 3,2 milyar TL tasarruf sağlanacak - 1. Resim

Bakan Işıkhan'ın açıklamalarından satır başları:

Sağlık Uygulama Tebliği düzenlemeleri' ile yıllık 3,2 milyar lira tasarruf sağlamış olacağız. Kronik Hepatit B, Hepatit D, diyabet ve kardiyoloji ilaçlarının, aile hekimleri tarafından, ilgili sağlık raporlu hastalara yazdırabilmenin önünü açtık.

Aile hekimlerinin reçete edebildiği ilaçların sayısını artıran yeni bir düzenleme yapıyoruz. 2 milyon vatandaşımız yeni ilaç düzenlemesinden faydalanacak"

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...