Tgrt Haber

Balıkçılar yeni sezondan umutlu: Tezgahlar hamsi ile bereketlendi

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: Anadolu Ajansı
14 Eylül 2023 20:19 - Güncelleme : 14 Eylül 2023 20:23
Balıkçılar yeni sezondan umutlu: Tezgahlar hamsi ile bereketlendi
denizli,balık

Yeni sezona hamsi bereketiyle başlayan balıkçılar bu yıldan oldukça umutlu. Tekirdağ'da "Vira bismillah" diyerek avlanmaya başlayan balıkçılar, kasalar dolusu hamsiyle karaya dönüyor.

Denizlerde av yasağının kalkmasından sonra balıkçılar yeni sezona merhaba dedi. Tekirdağ'da "Vira bismillah" diyerek avlanan balıkçılar, sezona hamsi bereketiyle başladı. 

HAMSİ VE İSTAVRİT BEREKETİ

Palamut bolluğunun bu sene olmayacağını ifade eden Pehlivanoğlu, "Bu sene büyük balık az olduğu için hamsi ve istavrit daha fazla." dedi.

Pehlivanoğlu, havaların soğumasıyla hamsinin daha da bollaşacağını kaydetti. Balıkçı İdris Şeremet de iki haftadır "derya kuzuları"nın peşinde ekmek mücadelesini verdiklerini dile getirdi

Denizli'de balık sezonu başladı

Yeni sezonda hamsinin balıkçıların yüzünü güldürdüğünü ifade eden Şeremet, "Hamsi, istavrit, lüfer ve zaman zaman torik avcılığı oluyor. Karadeniz`de balık olduğunu duyan oraya gidiyor. Marmara`da balık olunca buraya geliyorlar. Hamsi artınca herkes kendi bölgesinde avlanmaya devam edecek." diye konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...