Tgrt Haber

Düğüne son dakika yetişecekler dikkat: Bayramda kuyumcular açık mı?

Editör: Zehra Erdin / Kaynak: TGRT Haber
29 Nisan 2022 12:52 - Güncelleme : 01 May 2022 14:39
Ramazan Bayramı için geri sayım devam ederken bayramda kuyumcular açık mı kapalı mı olacak merak ediliyor.

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala hazırlıklar devam ediyor. 2 Mayıs Pazartesi günü başlayan Ramazan Bayramı 4 Mayıs Çarşamba sona erecek. Tatilde altın almak isteyen vatandaşlar ''Bayramda kuyumcular açık mı?'' sorusunun cevabını arıyor.

Ramazan Bayramı için geri sayım devam ederken bayramda kuyumcular açık mı kapalı mı olacak merak ediliyor.

Bayramı tatili için geri sayım başladı. Tatil fırsatını ile düğün sezonu da başlıyor. Bayramda hem yatırım hem de takı takmak amacıyla altın almak isteyenler ''Bayramda kuyumcular açık mı?'' sorusunun cevabını merak ediyor.

BAYRAMDA KUYUMCULAR AÇIK OLACAK MI?

Bayram boyunca altın satın almak isteyenler ''Ramazan Bayramı’nda kuyumcular açık olacak mı?'' sorusunun cevabına odaklandı. Kuyumcular özel işletme olduklarından dolayı açık ya da kapalı olma kararı dükkan sahipleri veriyor. Düğün sezonunun başlaması nedeniyle bayramda altın alışverişi yapacak olan kişileri fırsat bilen birçok kuyumcunun bayramda açık alması bekleniyor.

Düğüne son dakika yetişecekler dikkat: Bayramda kuyumcular açık mı?

BAYRAMDA ALTIN NEREDEN ALINIR?

Ramazan Bayramı ile ilgili heyecanlı geri sayım sürüyor. Vatandaşlar bayram tatilinde altını nereden alabileceğini araştırıyor. Peki bayramda altın nereden alınır?

Bayram tatili boyunca açık olan kuyumculardan altın alım satım işlemi yapabilirsiniz.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan ayının son günlerinde Müslümanlar bayrama kavuşmak için sabırsızlanıyor. Ramazan Bayramı 3 gün sürüyor. Peki Ramazan Bayramı hangi günlere denk geliyor?

  • Ramazan Bayramı 1.gün: 2 Mayıs Pazartesi
  • Ramazan Bayramı 2.gün: 3 Mayıs Salı
  • Ramazan Bayramı 3.gün: 4 Mayıs Çarşamba

Buna göre Pazartesi, Salı ve Çarşamba günü resmi tatil olarak kabul ediliyor. Eğer hükümet 5 Mayıs Perşembe ve 6 Mayıs Cuma günlerini de tatil ederse bayram tatili hafta sonları ile 9 gün olacak.

BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN SÜRECEK?

Ramazan Bayramı telaşı başladı. Covid-19 tedbirlerinin neredeyse tamamen kalktığı 2022 Ramazan Bayramı için evlerde hazırlıklar yapılıyor. Mübarek Ramazan ayı ardından bayrama kavuşacak olan Müslümanlar sevdikleriyle geçirmek için sabırsızlanıyor. Ramazan Bayramı’nda vatandaşlar; aile ziyareti yapmak, büyüklerin elini öpmeye gitmek, pandemi nedeniyle uzun süredir uzak kaldığı sevdikleriyle kavuşmak için gün sayıyor. Bayramda tatil, aile ziyareti gibi nedenlerle seyahate çıkacak olanlar ''Bayram tatili kaç gün sürecek?'' sorusunun cevabına odaklandı.

Konu ile ilgili resmi bir açıklama gelmezken eğer 5 Mayıs Perşembe ve 6 Mayıs Cuma bağlanırsa bayram tatili 9 gün sürecek.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...