Tgrt Haber

15 Nisan altın fiyatları: Gram, çeyrek ve altın ne kadar? Piyasalarda durgunluk devam ediyor

15 Nisan 2022 11:01 - Güncelleme : 15 Nisan 2022 11:13
Haftanın son işlem gününde dolar/TL kuru ve gram altın fiyatı yatay seyrini devam ettiriyor.

Jeopolitik gerginlik Putin’in Ukrayna’daki savaşın edeceği sinyallerini vermesiyle yükseldi. Piyasalarda gerginlik hafa boyunca yoğun veri akışı nedeniyle devam ederken yatırımcılar ‘’Gram, çeyrek, yarım, cumhuriyet altını ne kadar? Altın yükselecek mi?’’ sorusunun cevabını arıyor. İşte dolar/TL kuru ve altın fiyatları hakkında bilmeniz gerekenler..

Haftanın son işlem gününde dolar/TL kuru ve gram altın fiyatı yatay seyrini devam ettiriyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan yüksek enflasyon endişesi ve Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin gelişmeler dolar/TL kuru ve altın fiyatları üzerinde etkili olmayı sürdürüyor. ABD Merkez Bankası (Fed) yetkilileri de şahin yönlendirmelerine devam ederken, tahvil piyasalarında Fed'in mayıstaki toplantıda 50 baz puan faiz artırma ihtimali yüzde 91 seviyesine çıktı. Bununla beraber Rusya-Ukrayna savaşının şiddetlenebileceği endişesinin güçlenmesi de piyasalarda risk iştahını azaltan unsurların başında geliyor. İşte jeopolitik gerginlik ve veriler ışığında canlı altın fiyatları ve dolar/TL kuru…

GRAM ALTIN NE KADAR?

Rusya Ukrayna Savaşı’nda tansiyonun yükselmesi piyasalarda gerilemeye neden oldu. Gram altın uzun süredir 920 – 930 TL bant aralığında sıkıştı. Rusya Ukrayna Savaşı’nın devam edeceğine dair sinyaller vatandaşları güvenli limanlara yönlendirirken ''Gram altın ne kadar?'' yükselir mi sorusunun cevabına odaklandı.

15 Nisan gram altın 928 TL üzerinden işlem görüyor. ABD’de enflasyonun 41 yılın zirvesinde çıkması Fed’in şahin tonla hareket edeceğine dair endişeleri artırdı. Fed faiz kararı küresel altın fiyatları üzerinde etkili olurken dolaylı yoldan gram altın fiyatına da yön veriyor. Gram altın aynı zamanda uzun süredir baskılanan dolar/TL kuru nedeniyle de yatay seyir kaydediyor. İşte 15 Nisan canlı altın fiyatları: 

  • Çeyrek altın: 1.507 TL alış, 1.521 satış fiyatı,
  • Yarım altın: 3.013 TL alış, 3.043 TL satış fiyatı, 
  • Cumhuriyet altını: 6.018 TL alış, 6.064 satış fiyatı, 
  • Ons altın: 1.973 dolar 

CANLI ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN! 

DOLAR KAÇ TL?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) nisan ayı faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası aralık ayından bu yana sabit tuttuğu faizlerde değişikliğe gitmeyerek politika faizini yüzde 14’te bıraktı. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş ''TCMB 300 baz puan artırsa bile rakamlara etki etmez'' ifadelerini kullandı.

15 Nisan altın fiyatları: Gram, çeyrek ve altın ne kadar? Piyasalarda durgunluk devam ediyor

TCMB faiz kararı sonrası dolar/TL kurunda sürpriz yaşanmadı. Peki bugün dolar kaç TL?

Haftanın son işlem gününde dolar 14,62 liradan, euro ise 15,80 liradan güne başladı. Savaşın devam edeceği beklentileri ve AB ülkelerinin Rus petrolüne kademeli ambargo uygulayacağı beklentileri siyah altın petrol fiyatları üzerinde de etkili oldu. Brent petrolün varil fiyatı, yükselişini üst üste üçüncü güne taşıyarak yüzde 2,3 değer kazancıyla 110,9 dolara çıktı.

Saat 11.00 itibariyle brent petrol 111,23 dolar üzerinde işlem görüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...