Tgrt Haber

30 Mart dolar ve altın fiyatları: Düşüşler devam edecek mi?

30 Mart 2022 07:07 - Güncelleme : 30 Mart 2022 07:26
İstanbul'da gerçekleşen müzakerelerin ardından dolar/TL kuru ve gram altın fiyatı düşüşe geçti.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ilk günüden bu yana sert yükselişlerle gündeme gelen gram altın ve dolar piyasaları dün İstanbul’da gerçekleşen müzakerelerin ardından ani düşüşe geçti. Savaş fiyatlaması etkisini gösterirken vatandaşlar “Gram altın alınır mı satılır mı? Düşüşler devam eder mi?” sorularına odaklandı. Piyasa uzmanı İslam Memiş altın tahmini ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul'da gerçekleşen müzakerelerin ardından dolar/TL kuru ve gram altın fiyatı düşüşe geçti.

Son haftalarda yatay seyrine sıkılmış döviz ve emtia fiyatları İstanbul’da gerçekleşen Rusya Ukrayna müzakerelerinin ardından sert bir şekilde geri çekildi. Yaklaşık bir aydır Merkez Bankalarının faiz arttırım süreci ve yüksek enflasyon rakamlarına rağmen ne sert düşüşleri ne de yükselişler görülürken altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş manipülasyonlar oluşturulan balonun dün patladığını ve alım fırsatının doğduğunu duyurdu. Peki 30 Mart gram altın ne kadar?

GRAM ALTIN NE KADAR?

Altın başta olmak üzere emtia fiyatları haftaya sınırlı değer kaybıyla başlarken piyasalarda İstanbul’da gerçekleşen barış müzakerelerinin etkisi görüldü. Yatırımcılar istikrarsızlığın hakim olduğu dönemde zarar etmemek için ''Gram altın yükselir mi düşer mi?'' sorularının cevabını arıyor. Peki 30 Mart gram altın ne kadar?

30 Mart Çarşamba gram altın 903 TL seviyelerinden işlem görüyor.

30 Mart dolar ve altın fiyatları: Düşüşler devam edecek mi?

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş gram altın fiyatı hakkında “Aylardır söylüyorum. 900 TL üzeri alım yapmak yanlış. 850 - 900 TL arası kademeli alım yapabilirsiniz. Bu düşüş rüzgarı geçici, iyi değerlendirin” ifadelerini kullandı.

CANLI ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN! 

ALTIN FİYATLARI

Savaş fiyatlaması nedeniyle ani yükselişlerin ve düşüşlerin görüldüğü piyasalarda vatandaşlar güvenli liman olarak altına yöneldi. İşte 30 Mart altın fiyatları:

  • Çeyrek altın: 1.469 TL
  • Yarım altın: 2.938 TL
  • Cumhuriyet altını: 5.867
  • Ons altın: 1.923 dolar

DOLAR DÜŞECEK Mİ?

İstanbul’da gerçekleşen müzakerelerin ardından uzun süredir 14,80 seviyesinin üzerine tutunmayı başaran dolar/TL kuru sert düşüşe geçti. Yatırımcılar düşüşün kalıcı olup olmadığını merak ederken İslam Memiş bu hafta içinde oluşan alım fırsatının iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Peki dolar kaç TL?

30 Mart dolar 14,61 TL’den işlem görüyor.

EURO KAÇ TL?

Dolar/TL kuru ile diğer yabancı ülke para birimleri de geri çekildi. Jeopolitik gerginlik nedeniyle manipülasyon fiyatlamasının hakim olduğu piyasalarda ‘’kısmi ateşkes’’ haberleri tansiyonu düşürdü. Peki euro kaç TL? 30 Mart euro 16,26 seviyelerinden alıcı bulurken euro/dolar paritesi 1,11 seviyesine yükseldi.

İSLAM MEMİŞ DOLAR VE ALTIN YORUMU

Piyasalarda altın ve dolar fiyatında yaşanan geri çekilmeyi değerlendiren İslam Memiş sosyal medya hesabından ''Güzel geriliyor. Geçen hafta panik yapıp almayanları tebrik ederim'' ifadelerine yer verdi. Düşüşlerin önümüzdeki birkaç gün devam edeceğinin altını çizen Memiş hazırlık yapmak konusundan yatırımcıları uyardı. Gram altın için 850 - 900 TL aralığının kademeli alım fırsatı olduğunu ifade etti.

Memiş belirsizliğin devam ettiğine dikkat çekerek ''Emtia ve dolarda bir gerileme ve borsalarda yükseliş göreceğiz. Şunu unutmayalım, dünya ekonomilerinde ciddi bir daralma var. Dolar veya altın borcu olanların veya yazın düğün yapmak isteyenler bu kısa vadeli geri çekilmeyi bir fırsat olarak görmeli'' değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...