Tgrt Haber

Gram altın ne kadar? Enflasyon rakamları sonrası altın düşer mi yükselir mi? Gözler TÜİK'te!

04 Nisan 2022 07:23 - Güncelleme : 04 Nisan 2022 08:00
Enflasyon rakamları öncesi dolar ve altın fiyatı merak konusu oldu.

Rusya Ukrayna Savaşı devam ederken müzakere haberleri piyasalarda tansiyonu düşürürken gözler mart ayı enflasyon rakamlarına çevrildi. Yurt içi piyasalarda dolar ve altın fiyatı üzerinde etkili olacak veriler öncesi ''Gram altın ne kadar? Altın düşer mi yükselir mi?'' soruları gündeme geldi. Yatırımcılar sağlıksız fiyatlamaların hakim olduğu piyasalarda değerli madenlere yönelirken 4 Nisan gram, çeyrek, yarım ve cumhuriyet altını merak konusu oldu.

Enflasyon rakamları öncesi dolar ve altın fiyatı merak konusu oldu.

Savaş gerginliği sağlıksız fiyatlamalara neden olurken mart ayı enflasyon rakamları öncesi gram altın ve dolar sakin seyrini sürdürüyor. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş altın ve dolar için yatırımcıya alım fırsatı uyarılarını yinelerken Nisan ayının son alım fırsatı olduğunu ifade etti. İşte 4 Nisan canlı altın fiyatlar ve dolar/TL kuru…

GRAM ALTIN NE KADAR?

Altın ve diğer emtilarda ons altın bağlı olarak geri çekilme yaşanırken vatandaşlar ''Gram altın ne kadar? Enflasyon sonrası yükselir mi?'' sorusunun cevabını arıyor. Geçtiğimiz hafta gerçekleşen ‘barış müzakereleri’ uzun süredir 900 TL üzerinden olan gram altının aşağı yönlü hareket etmesine neden olurken Putin – Zelenski görüşmesi haberleri piyasalarda tansiyonun düşmesine neden oldu. Peki bugün gram altın ne kadar?

4 Nisan gram altın 905 TL’den işlem görüyor. Piyasa Uzmanı İslam Memiş sosyal medya hesabından ‘’ 1-2 hafta içerisinde ise son alım ve final. Mayıs’ta fırtına yıkıntısına hazırlık yaptınız’’ değerlendirmesinde bulundu.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Savaş nedeniyle dalgalı seyreden piyasalarda müzakere ve barış nedeniyle sakinlik etkisini gösteriyor. Yurt içi piyasalar TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon rakamlarına odaklanırken ''Çeyrek altın ne kadar?'' sorusu gündeme geldi. 4 Nisan çeyrek altın alış fiyatı 1.473 TL, satış fiyatı ise 1.491 TL’den işlem görüyor.

CANLI ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN! 

CANLI ALTIN FİYATLARI

Küresel piyasalarda yatay seyir devam ederken yurt içinde altın ve dolar/TL kuru mart ayı enflasyon rakamlarını bekliyor. Piyasa Uzmanı İslam Memiş Nisan ayının altında alım fırsatı için son şans olduğunu ifade ederken altın borcu olanın, düğün yapacakların bu fırsatı iyi değerlendirmesini tavsiye etti. İşte enflasyon öncesi canlı altın fiyatları:

  • Gram altın: 905 TL
  • Çeyrek altın: 1.473 TL
  • Yarım altın: 2.945 TL
  • Cumhuriyet altını: 5.879 TL
  • Ons altın: 1.918 TL

DOLAR KAÇ TL?

Küresel piyasalarda sakinlik devam ederken yurt içinde dolar/TL kuru mart ayı enflasyon rakamlarına odaklandı. İslam Memiş dolar fiyatının enflasyon sonrası tepki yükselişi gerçekleştirebileceğini ancak yukarı yönlü trendlerin kalıcı olmayacağını ifade etti. Memiş ''Mayıs ayından sonra büyün dünya ekonomilerinde ciddi bir fırtına eseceğini belirtmek isterim'' ifadelerini kullandı. Peki dolar kaç TL?

4 Nisan dolar 14,69 TL seviyelerinden işlem görüyor. Euro ise 16,23 TL'den el değiştiriyor. 

Gram altın ne kadar? Enflasyon rakamları sonrası altın düşer mi yükselir mi? Gözler TÜİK'te!

İSLAM MEMİŞ ALTIN YORUMU

İslam Memiş altın tahmini hakkına değerlendirmelerde bulundu. Memiş ''Gram altın yükselişinin olmamasının nedeni hem ons altın yatay seyrediyor hem de içeride dolar baskılanıyor'' ifadelerini kullandı. Alım fısatı olarak 850 – 900 seviyesini işaret eden İslam Memiş yüksek enflasyon döneminden kar etmenin bir yolunun da sabretmek ve elinde varlıkları korumak olduğunun altını çizdi. Piyasa Uzmanı bugün saat 10.00’da açıklanacak Mart ayı enflasyonu hakkında ''2022 yüksek enflasyon yılı olacak. Bu ay yüzde 60’ın üzerinde rakamlar bekliyorum'' dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...