Tgrt Haber

Fed öncesi ünlü banka altını yorumladı: Alımlar çok hızlı, rekor çok yakın

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
31 Ocak 2024 09:35 - Güncelleme : 31 Ocak 2024 09:41
Fed öncesi ünlü banka altını yorumladı: Alımlar çok hızlı, rekor çok yakın
altın,fed,faiz

Piyasalar ABD Merkez Bankası Fed’in faiz kararını bekliyor. Orta Doğu’da yaşanan gelişmelerle yükselişe geçen altın, yeni rekorlara kapı araladı. Kanadalı ünlü banka altın piyasalarını değerlendirdi.

Geçtiğimiz yılın en çok kazandıran yatırımı altın, yeni yılda da rekor seviyeleri test etmeye hazırlanıyor. Fed kararı öncesinde piyasalarda temkinli adımlar atılırken altın fiyatlarının seyri yatırımcı tarafından takip ediliyor. 

ONS ALTIN YATAY SEYİRDE

ABD Hazine tahvil getirilerindeki düşüş, doların değerindeki gerileme ve Orta Doğu’da artan gerilimlerin etkisiyle yükselişe geçti. Bu durumlar getirisi olmayan varlıkları cazibesini azaltırken altının değerini artırdı.

Bunlara karşın, Fed faiz kararı öncesinde altın ons başına 2.030 dolar civarına zayıf bir seyir izledi. Fed’in faizleri pas geçme ihtimali üzerinde durulurken yatırımcı hareketleriyle sarı metal, yatay işlem aralığında kalmayı sürdürdü.

Fed öncesi ünlü banka altını yorumladı: Alımlar çok hızlı, rekor çok yakın

FAİZ İNDİRİM İHTİMALİ DÜŞTÜ

Karar sonrasında Fed Başkanı Powell’in sözlü yönlendirmeleri etkili olacak. Beklenenden daha sağlam gelen gelen ABD ekonomik verileri faiz indirim beklentilerini zayıflatırken altını baskıladı. 

FedWatch Tool'una göre piyasalar, Mart ayında Fed'in faiz indirimi ihtimalini yılın başındaki %73'ten %50'ye düşürdü. Öte yandan yatırımcılar, geçen hafta Ürdün-Suriye sınırı yakınında ABD birliklerine düzenlenen ölümcül drone saldırısının ardından Orta Doğu'da daha geniş bir jeopolitik çatışma riskine karşı temkinli davrandı.

GRAM ALTIN DÜŞÜŞE GEÇTİ

Gram altın fiyatları piyasalardaki temkinli bekleyiş ve ons tarafındaki yatay seyirle beraber geri çekildi. Piyasaların açılmasının ardından gram altın değer kazanmaya başlayarak 1.986 TL seviyelerinden güne başladı. 

Fed öncesi ünlü banka altını yorumladı: Alımlar çok hızlı, rekor çok yakın

TREND YUKARI YÖNLÜ

Kanadalı yatırım bankası TD Securities analistleri altın fiyatlarındaki risk dengesinin yukarı yönlü olduğunu ifade ettiler. Banka, faiz indirimlerine başlanması için Fed’in PCE verilerini değerlendirebileceğini açıkladı. 

Banka altın fiyatlarına yönelik açıklamalarında “Bir indirim döngüsünün sonunda muhtemelen isteğe bağlı traderların sermayesini çekecektir. Bu da altını tüm zamanların en yüksek seviyelerine doğru destekleyecektir” ifadelerini kullandı. 

Bankanın açıklamasında fiziki altın piyasasında alım faaliyetlerinin güçlü seyrine devam ettiği ifade edilirken şunlar kaydedildi: “Çin hızlı bir şekilde altın satın alıyor. Tüm bunlar sıcak verilere rağmen altın fiyatlarındaki risk dengesini yukarı çeviriyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...