Tgrt Haber

Altın doları takip etti, 1000 liraya dayandı: Yarın kritik gün...

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
07 Haziran 2022 20:48 - Güncelleme : 07 Haziran 2022 22:03
Altın doları takip etti, 1000 liraya dayandı: Yarın kritik gün...
altın fiyatları,islam memiş

Altın fiyatlarındaki yükseliş her geçen gün artarak devam ediyor. Son zamanlarda hızla yükselişe geçen ve yatırımcısını sevindiren altının gram fiyatı dolar kurundaki yükselişin de etkisiyle 997 TL seviyelerini görerek 1000 liraya yaklaştı. Yaklaşık iki hafta önce Temmuz ayına dikkat çekerek yatırımcıları uyaran Finans analisti İslam Memiş, gram altının 1000 lirayı aşacağı bilgisini vermişti. İşte altın piyasasındaki son durum...

Altın ve dolardaki hareketlilik hız kesmeden devam ediyor. Dolar TL kurundaki yukarı yönlü seyir, gram altının fiyatlarında büyük artış sağladı. Türk Lirası'ndaki değer kaybı sürerken gram altın fiyatı 1000 TL’ye yaklaştı. Ons altın ise sınırlı yükselişini sürdürdü.

GRAM ALTIN NE KADAR? 

Gram altın fiyatları yılın en yüksek seviyesine gelerek 1000 liraya dayandı. Yurt içinde dolar/TL kurunun 16,75 seviyelerinde devam etmesiyle gram altın yükselişini sürdürüyor. Gün içerisinde 997 lira seviyelerini gören gram altının bu hafta 1000 lirayı aşması bekleniyor.

Altın doları takip etti, 1000 liraya dayandı: Yarın kritik gün...

ANALİSTLER: GÖZLER ABD’NİN ENFLASYON VERİLERİNDE

Analistler, ABD'de cuma günü açıklanacak enflasyon verilerinin, zirveden dönüş sinyali verebileceği beklentisi artsa da ABD'nin 10 yıllık tahvil faizinin yüzde 3'ün üzerine çıkmasının emtia piyasalarında oynaklığa neden olduğunu kaydetti.

ABD tahvil faizleri ve dolar endeksi ABD Merkez Bankası'nın (Fed) daha hızlı faiz artırımına gidebileceği beklentisinin kuvvetlenmesiyle güçlenirken; bu durum altın fiyatlarını baskılanıyor.

ABD tahvil faizleri yüzde 3,06 seviyesinin üzerini görürken; ABD dolarının Euro, Japon yeni, İngiliz sterlini, Kanada doları, İsveç kronu ve İsviçre frangı olmak üzere 6 para birimine karşı değerini ölçen dolar endeksi ise 102 seviyesinin üzerinde hareket ediyor.

Altın doları takip etti, 1000 liraya dayandı: Yarın kritik gün...

İSLAM MEMİŞ TARİH VERDİ

Altın fiyatlarındaki tahminlerini ıskalamayan ve yatırımcıları uyarmaya devam eden İslam Memiş, “980 liranın üzerinde tutunan altın fiyatları 1070 seviyelerini test eder fakat ardından 1100 seviyelerine çıkar” dedi. Daha önceden Temmuz ayına ilişkin yaptığı açıklamada, “Gram altın fiyatı Temmuz’da 1000 lira üzerinde bir rakamla yola devam.” demişti. Daha sonra Memiş, bu yükselişin Temmuz ayından öncede olabileceği yönünde yatırımcıları tekrardan uyardı.

“GRAM ALTIN 1000 LİRAYA GÖZ KIRPTI”

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş altın ve dolar fiyatında kırmızı çizgi değerlendirmesinde bulunarak sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Memiş sabah saatlerinde yaptığı paylaşımda, ''Gram altın 1.000 liraya göz kırptı. Serbest piyasalarda 992 lira. Bakalım yeni ürün açıklanmadan test edecek mi?'' ifadelerine yer verdi. 

Gram altın 980 TL üzerinde tutunursa yeni hedefin 1.050 lira olacağına işaret etti. Bu paylaşımların ardından akşam saatlerinde altının gram fiyatı 999 lira seviyelerini gördü.

"TERS RÜZGARLAR ESEBİLİR"

''Yatırımcıları iki gruba ayırmak gerektiğini söyleyen Memiş, "Birincisi ısrarla TL üzerinden işlem yapmak isteyenler ikincisi ise parite ile işlem yapanlar. Şu anda elinde TL bulunduranlar TL üzerindeki rakamsal değerler yükseldikçe arkasından koşa koşa gidiyor. Şu an riskli bir fiyatlama içerisindeyiz. Hükümet tarafından açıklanacak paket dolar/TL kurunu 16 seviyesinin altına çekebilir. Her an ters rüzgarlar esebilir. Benim bugün yaşadığımız koşullarda dolar/TL kurunun en iyi ihtimalle 15,88 seviyesinin altına inmesini bekliyorum. Döviz kurları şu anda maliyet yapmak için riskli. Bu gram altın ve gram gümüş tarafında geçerli. TL bazında performansların riskli olduğunu düşünüyorum.'' dedi.

CANLI ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...