Tgrt Haber

Gram altın ne kadar? Yükselir mi düşer mi? Piyasaların gözü Rusya Ukrayna müzakerelerinde

29 Mart 2022 08:09 - Güncelleme : 29 Mart 2022 08:17
Dolar/TL kuru ve altın fiyatları İstanbul'da gerçekleşecek savaş müzakerelerine odaklandı.

Rusya - Ukrayna Savaşı nedeniyle istikrarsızlığın hakim olduğu piyasalarda dalgalanma devam ediyor. Gram altın 900 - 930 lira aralığına sıkışırken dolar/TL kuru 14,80 üzerinde tutunmayı başardı. Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş, savaş müzakerelerindeki diploması trafiği piyasalar üzerinde etkili olurken ‘’Gram altın düşer mi yükselir mi?’’ Sorusu vatandaşların kafasını kurcalamaya başladı. İşte uzmanlardan İstanbul’daki müzakere görüşmeleri öncesi gram gram altın ve dolar tahmini…

Dolar/TL kuru ve altın fiyatları İstanbul'da gerçekleşecek savaş müzakerelerine odaklandı.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ilk günüden bu yana sert yükselişlerle gündeme gelen gram altın ve dolar piyasaları son günlerde sıkışma trendine takıldı. Merkez Bankalarının faiz arttırım süreci ve yüksek enflasyon rakamlarına rağmen ne sert düşüşleri ne de yükselişler görülürken altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş sıkışık piyasaların bilerek yapıldığını ifade etti. Memiş emtia fiyatlarında bekelen düşüşün yaşanmasının sebebinin Fed başta olmak üzere merkez bankalarının yatırımcıların dolarda tutarak tekrar emtia alımından uzak tutmak olduğunu ifade etti. Yatırımcılara altın alım fırsatı hakkında uyarılarda bulunan piyasa uzmanı ‘’900 TL üzeri alım için mantıklı değil’’ dedi. Peki 29 Mart gram altın ne kadar?

GRAM ALTIN NE KADAR?

Altın başta olmak üzere emtia fiyatları haftaya sınırlı değer kaybıyla başlarken piyasalarda sıkışma etkisi devam ediyor. Fed faiz arttırımına beklene tepkiyi vermeyen ons altın 1900 seviyelerinden işlem görmeye devam ederken gram altın 900 - 930 aralığına sıkıştı. Jeopolitik gerginlik sürerken yatırımcılar zarar etmemek adına ''Gram altın alınır mı satılır mı?'' soruslarına odaklandı. Peki gram altın ne kadar?

Gram altın ne kadar? Yükselir mi düşer mi? Piyasaların gözü Rusya Ukrayna müzakerelerinde

29 Mart gram altın 915 TL’den işlem görürken ons altın 1.923 seviyelerinden alıcı buluyor. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş ''Cuma günü 932 seviyesinden kapanış yapan gram altın geri çekilerek 921 seviyelerine geldi. Emtia fiyatları haftaya yüzde 1’in üzerinde değer satışları ile başladı. Yine 900 TL üzeri rakamların yüksek olduğunu söyleyebilirim'' ifadelerini kullandı. İşte 29 Mart altın fiyatları: 

  • Çeyrek altın: 1.488 TL
  • Yarım altın: 2.975 TL
  • Cumhuriyet altını: 5.940 TL

CANLI ALTIN TAKİBİ İÇİN TIKLAYIN! 

DOLAR YÜKSELİR Mİ DÜŞER Mİ?

Dolar/TL kuru haftalardır 14,80 TL üzerinden tutunmayı başarırken TCMB faiz kararına beklenen tepkiyi vermedi. Sıkışık piyasaların hakim olduğu piyasalarda uzmanlar doalr/TL kurunda geri çekilme olmadan ne gram altın fiyatının ne de enflasyonun düşeceğini ifade etti. Peki dolar kaç TL?

29 Mart Salı dolar 14,84 seviyelerinden el değiştiriyor. Uzmanlar, piyasaların İstanbul’da gerçekleşecek Rusya Ukrayna görüşmelerine odaklandığını ve taraflardan çıkacak barış mesajları piyasalarda geri çekilmeye neden olabileceğine dikkat çekti.

EURO NE KADAR?

Dolar/TL ile diğer yabancı ülke para birimleri de sakin seyrini sürdürüyor. Euro tarafından yatay seyir devam ederken döviz fiyatlarında genel itibariyle agresif bir fiyatlama yok. Peki bugün euro ne kadar?

29 Mart Salı euro 16,30 seviyelerinden alıcı buluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...