Tgrt Haber

Güçlü dolar ve düşük PMI verileri petrol fiyatlarını dalgalandırdı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
25 Ağustos 2023 16:42 - Güncelleme : 25 Ağustos 2023 16:50
Güçlü dolar ve düşük PMI verileri petrol fiyatlarını dalgalandırdı
petrol,abd

Güçlü dolar baskısı ve zayıflayan talep görünümü ile brent petrol haftanın son işlem gününde 83 dolara sabitlendi. Küresel ekonomilerdeki zayıf PMI verileri fiyatları baskılarken Jerome Powell’in Jackson Hole konuşması bekleniyor.

Brent ham petrol cuma günü varil başına 83 dolara tutundu. Petrol, zayıflayan talep görünümü ve güçlü doların baskısıyla art arda ikinci haftada da kayıpla kapatmaya hazırlanıyor. 

PMI VERİLERİNDEKİ DÜŞÜŞ OLUMSUZ ETKİLEDİ

ABD, Euro Bölgesi ve İngiltere'nin de aralarında bulunduğu büyük ekonomilerdeki PMI verilerindeki düşüş talep görünümünü olumsuz olarak etkiledi. Dolar ayrıca, Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell'ın Jackson Hole konuşması öncesinde güçlenmeye devam etti. 

İRAN YAPTIRIMLARA RAĞMEN İLERLİYOR

Arz tarafında ise İran petrol bakanı, ABD yaptırımlarına rağmen ülkenin petrol üretiminin Eylül ayı sonuna kadar günde 3,4 milyon varile ulaşacağını söyledi. ABD yetkililerinin Venezüella'nın petrol sektörüne yönelik yaptırımları hafifletmeye yönelik bir öneriyi değerlendirdiği bildiriliyor. Bu arada petrol fiyatları OPEC+'nın üretim kesintileriyle desteklenmeye devam ediyor.

FİYATLARDA YUKARI YÖNLÜ HAREKET DEVAM EDİYOR

ING Groep NV emtia stratejisi başkanı Warren Patterson, "Birkaç OPEC üreticisinden potansiyel arz artışı işaretleri gelse de piyasanın yılın geri kalanında stok toplamaya devam etmesi gerekiyor. Bu durum, "fiyatlarda hâlâ yukarı yönlü bir hareketin devam ettiğine" işaret ediyor dedi.

Güçlü dolar ve düşük PMI verileri petrol fiyatlarını dalgalandırdı

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...