Tgrt Haber

Petrol ve altın fiyatları gazlandı! 2 saatte borsa ve piyasalar alt üst oldu

Editör: Fatimatüzzehra Maslak / Kaynak: tgrthaber.com.tr
14 Nisan 2024 02:21 - Güncelleme : 14 Nisan 2024 02:29
Petrol ve altın fiyatları gazlandı! 2 saatte borsa ve piyasalar alt üst oldu

İran'ın İsrail'e yönelik 2 saatlik saldırısı tüm dünya ekonomisini sarstı. Petrol ve altın fiyatlarının ibre yukarı yükseldi. Uzmanlardan gece yarısı uyarısı petrol akaryakıt zamlarını etkileyecek. Altın tahmin edilen rakamlarında üstüne çıkacak.

Orta Doğu'da alevlenen savaş altın ve petrol fiyatlarını etkiledi. Piyasalar açılmadan fiyatların yükseliş sinyalleri tahmini zamlarını beraberinde getirdi. Varil petrolün değeri 95 doları aştı. İran'ın İsrail'e saldırısını duyurması üzerine hareketlenen piyasalar en çok petrol, altın ve doları etkiledi. 

 PETROL VE ALTIN FİYATLARI GAZLANDI!

13 Nisan'ı 85 dolar ile kapatan varil petrol fiyatları gece itibariyle yükselişe geçti. Orta Doğu'daki savaşın artması ise uzmanları tedirgin hale getirdi. Petrol de son günlerde artış yaşanması akabinde İran'ın İsrail'e olan saldırısı ise ani tetiklenmeye yol açtı. Piyasalar ya da borsa açılmadan fiyatlardaki dalgalanma 15 Nisan Pazartesi günü zam sinyallerini beraberinde getirdi. Akaryakıtta ciddi zam beklenirken gram altının 3 bine yaklaşması ön görüldü. 

İran-İsrail savaşı petrol ve altın fiyatlarını gazladı! 2 saatte borsa ve piyasalar alt üst oldu - 1. Resim

Geçtiğimiz haftalarda uzmanlar yaz aylarının başlarında altın fiyatlarında ciddi yükselişin haberini verip yatırımcıları yönlendirmişti. Ancak İran saldırısı durumu alevlendirdi. Altın yaza kalmadan ciddi bir artışla ilerliyor. Güncel olan gram altının fiyatı 2437, varil petrol ise 90 dolar üstüne çıktı. 

Kaynak: tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Savaş bitti14 Nisan 2024 04:12

Sihalar yalandan bir kaç tarlayı harmanladı be 02.00 de savaş bitmişmiş başlamadıki bitsin, oyun içinde oyun.

Sonraki Haber Yükleniyor...