Tgrt Haber
Tgrt Haber

İslam Memiş'ten ABD'ye kilitlenen piyasada altın ve dolar için kritik yatırım önerisi

09 Şubat 2022 16:53
Memiş, şubat ayında dolarda düşüş, gram altında ise yükseliş görüleceğini söyledi.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yarın açıklanması beklenen ABD ocak ayı enflasyon verilerine dikkat çekerek yatırımcıları uyardı.

Memiş, şubat ayında dolarda düşüş, gram altında ise yükseliş görüleceğini söyledi.

Piyasaların gözü kulağı yarın 16:30’da açıklanması beklenen ABD ocak ayı enflasyon verilerinde. Buna bağlı olarak dövizde ve kripto paralarda yükseliş devam ederken altında ise aşağı yönde hafif bir kırılma mevcut. Peki piyasaların seyri hangi yönde ilerleyecek? Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, TGRT Haber ekranlarında piyasalardaki son durumu değerlendirerek “Sabırlı olan kazanır” dedi. 

KIRILMA RİSKİNE DİKKAT! 

Piyasalarda bir gerginlik olduğunu vurgulayan Memiş, karşımızda ABD enflasyon rakamlarını ve daha sonra Amerikan Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıklamasını bekleyen bir piyasa olduğuna dikkat çekti. Bu durumun kafa karışıklığa neden olduğunu kaydeden Memiş, Rusya-ABD arasındaki Ukrayna krizinin de devam ettiğinin altını çizdi. Bir hafta içinde puslu havanın bir miktar dağılacağını müjdeleyen Memiş, “Ya dolar ya da emtia fiyatları tarafında bir kırılma göreceğiz. Yarın yatırımcılar 16:30 sonrasında önünü daha net görecek” ifadelerini kullandı.

Yatırımcılara dikkatli olmaları tavsiyesinde bulunan Memiş, özellikle ons altın fiyatlarına dikkat çekerek konuşmasına şöyle devam etti:

“Şu anda ons altın fiyatı 1820 dolar seviyesine kadar yükseldi. Ancak paritelerin yükseliş trendini devam ettirecek bir gerekçesi yok ama buna rağmen ons altın fiyatlarında güçlü duruşun devam ettiğini görüyoruz. Dolar endeksinde tekrar yatay bir seyir var. Bu çelişkili bir durum. Burada bir fiyatlama var. Dikkatli olmak lazım.”

MEMİŞ’TEN YOL HARİTASI

Sabırsız bir yatırımcı kitlesi olduğuna dikkat çeken Memiş, bu yatırımcıların kısa vadede al-sat yaptıklarını söyledi. Bu sabırsız yatırımcının zarar edeceğini belirten Memiş, yol haritasını şöyle çizdi:

“Yüzde 50 alımımızı yaptık, ardından yüzde 25 alımımızı daha yaptık. Geri kalan yüzde 25 için de bir yatırım fırsatı bekliyoruz. Bu sürçte dolarda düşüş olma ihtimali güçlü ve buna bağlı olarak gram altında da fiyatların yükselmesi muhtemel. Şubatın sonuna kadar bunu beklemeye devam ediyoruz. Daha şubatın 8’i, sabırsız olmamak gerekiyor. Önümüzde 3 hafta var. Yarın ABD enflasyon kararı açıklanacak, bu süre zarfında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak. Bekleyişimiz devam ediyor. Bu yıl çok karışık olacak, sepet yapınız.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...