Tgrt Haber

Otoyol ve köprü ücretleri zamlandı! Bakan Uraloğlu gerekçesini açıkladı

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: tgrthaber.com.tr, Dünya
15 May 2024 13:50 - Güncelleme : 15 May 2024 13:57
Otoyol ve köprü ücretleri zamlandı! Bakan Uraloğlu gerekçesini açıkladı

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam yapıldı. Yürürlüğe giren güncelleme sonrasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan açıklama geldi. Bakan Uraloğlu, Oluşan şartlara göre geçiş ücretlerimizi güncelleme ihtiyacı hissettik. Gerçekten çok düşük kalmıştı" dedi.

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam yürürlüğe girdi. Son güncellemeye göre 15 Temmuz ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü geçiş ücreti 15 liradan 24 liraya, Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti ise 290 liradan 399 liraya yükseltildi.

BAKAN URALOĞLU ZAMMIN GEREKÇESİNİ AÇIKLADI

AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zamla ilgili "Güncelleme ihtiyacı hissettik." dedi.

Bir gazetecinin "Otoyol ve köprülere yapılan zamlara ilişkin değerlendirmeniz olur mu?" sorusu üzerine Uraloğlu, "Kamuda bir verimlilik ve tasarruf sürecindeyiz. Oluşan şartlara göre geçiş ücretlerimizi güncelleme ihtiyacı hissettik. Gerçekten çok düşük kalmıştı. Bakım işletme giderlerini karşılama noktasında bir düzenleme yapmamız gerekiyordu o düzenlemeyi yapmış olduk" ifadesini kullandı.

Otoyol ve köprü ücretleri zamlandı! Bakan Uraloğlu gerekçesini açıkladı - 1. Resim

İŞTE GÜNCEL OTOYOL VE KÖPRÜ GEÇİŞ ÜCRETLERİ

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) ve Yap-İşlet-Devret (YİD) kapsamında özel şirketler tarafından işletilen otoyol ve köprülerin geçiş ücretleri, gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere yeniden düzenlendi.

Bu kapsamda 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri için otomobillerin geçiş ücreti 24 lira ve motosikletlerin ücretleri 10 lira oldu.

Osmangazi Köprüsü ücret tarifesi otomobiller için 399 lira, otobüsler için 760 lira, motosikletler için 280 lira oldu.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü için otomobiller için geçiş ücreti 49 lira olurken otobüs ücreti 120 lira oldu.

1915 Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ise otomobiller için 419 lira olurken motosikletler için 105 lira olarak belirlendi.

İstanbul-Ankara arasındaki Anadolu otoyolu ücreti otomobiller için 134 lira oldu.

İstanbul-İzmir otoyolu Osmangazi Köprüsünden geçiş dahil otomobiller için 984 lira oldu.

 

Kaynak: tgrthaber.com.tr, Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...