Tgrt Haber

Rekorlar durdurulamıyor: Dolar 10 liraya yaklaştı

11 Kasım 2021 10:03
Rekorlar durdurulamıyor: Dolar 10 liraya yaklaştı
dolar,döviz,Türk Lirası,dolar TL

ABD'de enflasyonu 31 yılın en yüksek seviyesine yükselmesinin ardından dolar endeksinin yönünü yukarı çevirmesi ile kur Türk Lirası karşısında rekor seviyeye yükseldi. 9,94'ü aşan dolar/TL yeni güne rekorla başladı.

ABD'de tüketici fiyatları Ekimde yüzde 0,9, geçen yıla göre ise yüzde 6,2 arttı. Böylece enflasyon Aralık 1990 sonrası en yüksek seviyeye tırmandı.

Beklentinin üzerinde gelen veri sonrası Amerikan Merkez Bankası’nın (Fed) yüzde 2'lik orta vade hedefinden de oldukça saptığı ve piyasaları Fed'in düşündüğünden daha erken faiz artışına gitmek zorunda olabileceği ihtimali arttı.

DOLAR TARİHİ ZİRVEYİ GÖRDÜ

Veri sonrasında dolar endeksi yükselişe geçti ve bu sabah 94,94 seviyesine yükseldi. Dolar ABD dolarının güçlenmesi ile yurt içinde tarihi zirvesini 9,9437’ye taşıdı. Euro ise 11,41 TL’den el değiştiriyor.  

Türk Lirası yaşanan bu rekor sonrası dolar karşısındaki kaybını yıl başından bu yana yüzde 33’e yükseltti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...