Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Hedefimiz kalıcı tek hane

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
25 May 2024 15:30 - Güncelleme : 25 May 2024 15:49
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Hedefimiz kalıcı tek hane

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, hedefin enflasyonu tek haneye düşürmek olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda DEİK Genel Kurulu ve Ustalara Saygı Ödül Töreni'nde ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Enflasyon dışındaki hedeflerin üzerinde bir başarı sergilediklerini belirten Erdoğan, ana sıkıntının enflasyon olduğunu söyledi. Ekonomideki yol haritasına sadık kalacaklarını üstüne basa basa ifade eden Erdoğan, "Yılın ikinci yarısından itibaren dezenflasyon sürecine gireceğiz. Piyasa beklentileri de öngörülerimizi destekliyor" dedi.

Enflasyon beklentilerinin iyileşmeye de başladığını aktaran Erdoğan, "Geçici rahatlama değil enflasyonda kalıcı düşüş hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

EKONOMİ MESAJLARI...

Erdoğan açıklamalarında satır başları:

Son bir yılda üst üste 3 seçim geçirdik. Seçimin ülke ekonomisini genel olarak durağan hale getirdiğini biliyoruz. Geçen yıl mayısta 57 milyar dolara ulaşan yıllık cari açık martta 31,2 milyar dolara kadar geriledi. Cari açıktaki iyileşmenin devam edeceğine inanıyorum.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Hedefimiz kalıcı tek hane - 1. Resim

"ANA SIKINTIMIZ ENFLASYON"

Ana sıkıntımız enflasyon. Enflasyon dışında hedeflerimizin de üstünde başarı sergiledik. Ekonomide yol haritamız, OVP ve 12. Kalkınma Planı'dır. Bölgemizdeki krizlere, seçimlere ve muhalefetin popülist söylemlerine rağmen yol haritamıza sadık kalıyoruz. 31 Mart öncesinde seçim ekonomisine tevessül etmedik. Ülkemizin geleceğini riske atmadık. Seçim meydanlarına bol keseden vaat dağıtanlar bugün borç üstüne borç alıyor, zam üstüne zam yapıyorlar. 

"KARARLIYIZ, SABIRLIYIZ"

Ekonomi programımızın önceliği enflasyonu tek hale indirmek suretiyle milletimi refahını arttırmaktır. Geçici rahatlama değil enflasyonda kalıcı düşüş hedefliyoruz. Kararlıyız, sabırlıyız.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Hedefimiz kalıcı tek hane - 2. Resim

"ENFLASYON BEKLENTİLERİ İYİLEŞMEYE BAŞLADI"

Aylık enflasyon hedeflerimiz doğrultusunda yavaşlamaya devam ediyor. Yılın ikinci yarısından itibaren dezenflasyon sürecine gireceğiz. Piyasa beklentileri de öngörülerimizi destekliyor. Ülkemize yönelik yatırımcı güveni de artıyor. Enflasyon beklentileri iyileşmeye başladı. Yerli ve yabancı yatırımcıların Türk lirası varlıklara ilgisi arttı"

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...