Tgrt Haber

Türk iş insanları Almanya'da ekonomi gündemini belirleyecek! Gururlandıran Almanya çıkarması

Editör: Emir Yücel / Kaynak: tgrthaber.com
04 May 2024 14:44 - Güncelleme : 04 May 2024 15:17

Almanya'da 8'incisi düzenlenen ve ev sahipliğini Avrupa Türk İş İnsanları ve Sanayicileri Derneği'nin (ATİAD) yapmış olduğu 8.Türk-Alman Ekonomi Günü toplantısı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek başta olmak üzere birçok iş insanı ve gazetecilerin katılımı ile gerçekleştirildi. Türkiye'de İş Dünyası dergisinin özel sayısı buluşması da yarın Düsseldorf''ta olacak. Almanya'da bu hafta Türk rüzgarı esecek.

Almanya'nın Düsseldorf şehrinde düzenlenen 8.Türk-Alman Ekonomi Günü toplantısı bu sabah gerçekleştirildi. Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen toplantıda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek önemli açıklamalarda bulundu.

Türk iş insanları Almanya'da gündemi belirleyecek - 1. Resim

Avrupa Türk İş İnsanları ve Sanayicileri Derneği'nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya katılım sağlayan Mehmet Şimşek şu ifadeleri kullandı:

"Ülke olarak enflasyonla mücadelemiz kararlılıkla sürecek.  Enflasyon hedefimiz tek haneleri görmek ve Haziran ayından sonra hızla inişe geçeceğine inanıyoruz. Biz gümrük birliğinin mutlaka güncellenmesi gerektiğine inanıyoruz.

Türk iş insanları Almanya'da gündemi belirleyecek - 2. Resim

Bu konu Avrupa Birliği içinde bizim için de çok anlamlı olacak. Bir diğer konu ise malların serbest dolaşımına vize serbestliğini de eklememiz gerekiyor. Aynı zamanda Almanya ile enerji konusunda da iş birliğini arttırmalıyız. Türkiye ve Almanyalı yöneticilerin de hem Türk hem de Alman iş insanlarını karşılıklı destekleyerek ekonomik alanda refahın artmasını sağlayacaktır."

Türk iş insanları Almanya'da gündemi belirleyecek - 3. Resim

TÜRK İŞ İNSANLARI ALMANYA'DA GÜNDEMİ BELİRLEYECEK! 

ATİAD'ın Düsseldorf'ta düzenlediği 8. Türk-Alman Ekonomi Günleri kapsamında yapılan toplantılara Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yanı sıra İhlas Dijital Varlıklar Genel Müdürü Volkan Ormanlı, İhlas Medya Reklam Grup Başkanı Tuba Gençay, Türkiye’de İş Dünyası Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve TGRT Haber Ekonomi Müdürü Celal Toprak, Dünya Türk İş Konseyi Almanya Temsilcisi Kemal Şahin ve birçok iş insanı katılım sağladı.

Türk iş insanları Almanya'da gündemi belirleyecek - 4. Resim

TÜRKİYE ALMANYA'DA İZ BIRAKACAK!

8. Türk-Alman Ekonomi günü Almanya'da büyük heyecanla yapılırken bir başka heyecanlı ve gurur verici toplantı ise yarın yapılacak. Yine Almanya'nın Düsseldorf şehrinde yapılacak Kısa sürede büyük başarılara imza atan Türkiye'de İş Dünyası dergisinin çıkardığı özel sayısının buluşmasında, ülkemizi temsil eden iş insanları Almanya'da bir araya gelecek.

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...