Tgrt Haber

Yeni rekor çok yakın! İslam Memiş net tarihi verdi, altının çıkacağı dudak uçuklatan seviyeyi açıkladı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
07 Ocak 2023 16:20 - Güncelleme : 07 Ocak 2023 17:19
islam memiş,altın,gümüş

Yeni yıla rekorlarla giren altın hafta boyunca artışlarını sürdürerek yatırımcısının yüzünü güldürdü. Gram fiyatı bin 124 TL seviyesine kadar çıkarken ons bin 869 dolar seviyelerini gördü. Son 7 ayın zirvesinde olan altın, 2023 yılında yeni rekorları görmeye devam edecek. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın için olumlu konuşarak orta ve uzun vadede gelecek yeni seviyeyi açıkladı.

Zor dönemlerin kurtarıcısı olan altın küresel ekonomilerdeki daralma ve enflasyon tehdidine karşı yatırımları korumaya devam ediyor. Ons tarafında doların değer kaybına ve merkez bankalarının yüksek satın alımlarına paralel değer artışları yaşanırken gram tarafında fiyatlar hafta boyu birden fazla rekora sahne oldu. Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise altında yeni rekoru açıklayarak orta ve uzun vadede geleceği seviyeyi söyledi. Gümüş için ise pozitif öngörülerini paylaştı. 

MERKEZ BANKALARINDAN ALTIN REKORU

IMF’den gelen lüresel ekonomileri yıl boyu kötüler beklediğine dair açıklamalar ve enflasyonun dünyada yükselmeye başlaması güvenli varlıklara olan talebin artmasına yol açtı. Bunun dışında merkez bankaları enflasyona karşı korunmak için 2022 yılı boyunca rekor miktarda altın alımı gerçekleştirdi. Tüm bunların değerli metal fiyatlanmalarını pozitif etkiledi.

ALTIN VE GÜMÜŞTE YENİ REKOR YOLDA

İslam Memiş ise gelecek dönemde altında yaşanabilecek değer artışlarını yorumladı. Memiş "Gram tarafında yakın bir tarihte bu yılın ilk çeyreğinde 1.200'lü rakamları görmemiz çok olasıdır. Yine orta ve uzun vadede 1.300, 1.400'lü rakamlar gelebilir” dedi. Memiş, son dönemlerde yükselerek altına rakip olan gümüş için ise “İlk fırsatta 16 lira seviyesi yukarı yönlü kırıldıktan sonra da 20'li seviyeler artık yıl içerisinde konuşabiliriz diye tahmin ediyorum” ifadelerini kullandı.

BANKADAN ALIN, KAPALI ÇARŞIDA SATIN

Memiş; altın tasarruflarında fiziki, banka ya da fon mu kullanılması gerektiği konusunda da yatırımcılara tavsiyeler verdi. Memiş şunları kaydetti: Ekran fiyatları ile serbest piyasa arasında ciddi bir makas farkı var. Mesela gram altın üzerinden örnek verelim. 15-20 liralık bir makas aralığı var. İşlem yaptığınız zaman serbest piyasalarda daha pahalıya satabiliyorsunuz ama ekranlardan daha ucuza da alabiliyorsunuz. Dolasıyla bunu bir fırsata çevirmek için yatırımcı uzun vadeli bir yatırımcı ise yine banka üzerinden alım yapmaya devam etmeli ama satış yapacaksa fiziki olarak bankadan alıp kapalı çarşıda satması daha mantıklı olacaktır. Fonlarda emtia tarafına ağırlık verilmeli. Özellikle altın ve gümüş tarafında 2023 yılında yukarı yönlü hareketler mutlaka olabilir.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...