Tgrt Haber

Eric Cantona'dan İsrail'e sert tepki: "Soykırım demeyen kaldı mı?"

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: Anadolu Ajansı
28 May 2024 16:18 - Güncelleme : 28 May 2024 16:24
Eric Cantona'dan İsrail'e sert tepki: "Soykırım demeyen kaldı mı?"

Dünyaca ünlü eski Fransız futbolcu Eric Cantona, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Refah kentindeki kampa düzenlediği saldırıya tepki göstererek, "Hala bu suçluları silahlandıran ülkeler kaldı mı? Hala bu duruma soykırım demeyen kimse kaldı mı?" ifadelerini kullandı.

Dünyaca ünlü eski Fransız futbolcu Eric Cantona, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Refah kentinde yerlerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı kampa düzenlediği saldırıya tepki gösterdi.

"GÖZYAŞI DÖKMEYEN KİMSE KALDI MI?"

Cantona, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hala bu suçluları koruyacak kimse kaldı mı? Hala bu suçluları kınamayan kimse kaldı mı? Hala bu suçluları silahlandıran ülkeler kaldı mı? Hala bu duruma soykırım demeyen kimse kaldı mı? Hala böyle bir dehşet karşısında gözyaşı dökmeyen kimse kaldı mı?" sorularını yöneltti.

Cantona'nın bu paylaşımı beğeni toplarken kısa süre içinde gündem oldu ve binlerce kez paylaşıldı.

EN AZ 45 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail ordusunun, Uluslararası Adalet Divanının (UAD) saldırıları durdurma kararı aldığı Gazze Şeridi'ndeki Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarına geçen pazar günü düzenlediği saldırıda en az 45 Filistinli hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...