Tgrt Haber

Ezeli rakiplerin dev kapışması! Salih Özcan seçimini yaptı: Galatasaray mı Fenerbahçe mi?

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
21 Kasım 2023 20:17 - Güncelleme : 21 Kasım 2023 20:40
Ezeli rakiplerin dev kapışması! Salih Özcan seçimini yaptı: Galatasaray mı Fenerbahçe mi?
Fenerbahçe,Galatasaray,transfer,Salih Özcan,Borussia Dortmund

Süper Lig'in iki dev kulübü Fenerbahçe ile Galatasaray'ın Alman ekibi Borussia Dortmund'da forma giyen milli futbolcu Salih Özcan'ın transferi için karşı karşıya geldi. Başarılı orta saha oyuncusunun iki takım arasında tercihini yaptığı iddia edildi. İşte detaylar...

Borussia Dortmund'ın başarılı orta saha oyuncusu Salih Özcan'ın Galatasaray ile Fenerbahçe'nin transfer gündemine girdiği iddia edildi.

Okan Buruk ve İsmail Kartal'ın mutlak kadrosunda görmek istediği Salih Özcan için iki takım da devre arasında hamle yapmaya hazırlanıyor.

Dortmund'da bu sezon 11 maça çıkan milli futbolcu, yerli statüsünde oynayacağı için Süper Lig devlerinin iştahını kabartıyor.

DORTMUND, 10 MİLYON EURO İSTİYOR!

Gösterdiği etkili performansla A Milli Takım'a kadar yükselen ve burada oynadığı oyunla Türk takımlarının dikkatini çeken Salih Özcan'ın yaz transfer döneminde takımdan ayrılma ihtimali her geçen gün artıyor.

Türkiye seçeneğini ilk etapta sıcak bakmayan Salih'in Fenerbahçe ve Galatasaray'ın teklifinin ardından fikrinin değiştiği öne sürülüyor.

Alman temsilcisinin Türk yıldız için en az 10 milyon Euro talep edeceği belirtiliyor.

SALİH ÖZCAN, GALATASARAY'I TERCİH ETTİ

Devre arasında kadrosuna mutlak 8 numara takviyesi yapmak isteyen Galatasaray yönetiminin, milli futbolcu Salih Özcan ile prensip anlaşmasına vardığı belirtildi.

Fanatik'in haberine göre; Fenerbahçe'nin de gündeminde olan  Salih Özcan, Galatasaray’ın teklifine "Evet" dedi.

CİMBOM 5 MİLYON EURO'YU GÖZDEN ÇIKARDI

Sarı-kırmızılıların yaz başında ikna edemediği Borussia Dortmund’la bir kez daha anlaşma zemini arayacağı ifade edildi.

Galatasaray'ın bu transfer için 5 milyon Euro bonservis bedelini gözden çıkardı.

NELSSON'UN SATIŞI BÜTÇEYİ ARTIBİLİR

Takımdan ayrılmak istediğini açıklayan Victor Nelsson’un iyi bir rakam karşılığında satılması durumunda, Cimbom'un Salih Özcan için ayrılan bütçeyi artıracağı ve Dortmund’un kapısının daha cazip bir teklifle çalınacağı kaydedildi.

TORREİRA İLE PARTNER OLACAK

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’un orta saha transferindeki adayları arasında ilk sırada yer alan Salih Özcan, sarı-kırmızılı takıma imza atması halinde, merkezde Lucas Torreira’nın partneri olacak. Buruk bu hamleyle, Torreira’yı ön alan presinde daha rahat ve aktif olarak kullanabilecek.

SALİH ÖZCAN KİMDİR?

11 Ocak 1998'de Almanya'nın Köln şehrinde dünyaya gelen grubetçi futbolcu, futbola SC West Köln altyapısında başlarken, daha sorna FC Köln'ün altyapısına transfer oldu. Ardından A Takıma yükselen Salih Özcan, 2022-2023 sezonunda 5 milyon Euro karşılığında Borussia Dortmund'a transfer oldu. 

25 yaşındaki futbolcu, geçen sezon tüm kulvarlarda 40 maça çıkarken 2 de asist kaydetti.

Salih Özcan, 2016-2017 sezonundan beri mücadele ettiği Almanya Bundesliga'da toplam 121 maçta forma giydi.

25 yaşındaki orta saha, Almanya U-15, U-16, U-17, U-18, U-19, U-20 ve U-21 takımlarında yer alırken, A Milli Takımımızda ise 11 maçta forma giydi.

Salih Özcan'ın Alman ekibiyle Haziran 2026'ya kadar sözleşmesi bulunuyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...