Tgrt Haber

Okan Buruk: Hedefiz Avrupa kupasını kazanmak

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: İhlas Haber Ajansı | Anadolu Ajansı
19 Aralık 2023 07:02 - Güncelleme : 19 Aralık 2023 07:17
Okan Buruk: Hedefiz Avrupa kupasını kazanmak
Galatasaray,Okan Buruk,Avrupa Ligi

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda eşleştikleri Sparta Prag maçlarına en iyi şekilde hazırlanacaklarını ifade ederek, "Hedefimiz Avrupa’da tekrardan kupa kazanmak. İnşallah ülkemize bir kupa daha getiririz. Ben bunu futbolcu olarak yaşamıştım, şimdi teknik direktör olarak yaşamak da en büyük hedefim" dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, geçtiğimiz sezon elde ettikleri şampiyonluk başarısını ve UEFA Avrupa Ligi eşleşmesini katıldığı ödül töreninde değerlendirdi.

"AVRUPA'DA OYNAYAN TAKIMLARI YENMEK GALATASARAY'IN KURULUŞ AMAÇLARINDAN BİRİ"

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında şampiyon olmanın çok önemli ve değerli olduğuna vurgu yapan Buruk, "En büyük hedeflerimizden biri buydu. Bunu başardık. Hem oyuncularımıza hem camiamıza teşekkür ediyorum. Çok değerli takımlar adaydı, hepsi bu ödülü almayı hak ettiler. Hep beraber onlarla birlikte bu ödülü aldığımı söyleyerek bizi bu ödüle layık gördükleri için ayrıca teşekkür ederim. Cumhuriyetin 100. yılı mottosu bizim için motivasyondu. Cumhuriyetin 100. yılı olması adeta bir motivasyondu. Aynı zamanda Galatasaray'ın genlerinde olan Avrupa'da olmak. Avrupa’da oynayan takımları yenmek Galatasaray’ın kuruluş amaçlarından biri de buydu. Biz bu sene bir yandan da bunu başarmaya çalıştık, hedefimiz tekrardan Avrupa’da oynamaktı. Bu sene bunu başardık, çok da iyi oyunlar oynadık. Şampiyonlar Ligi’ne devam edemesek de Avrupa Ligi’nde yolumuza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"HEDEFİMİZ AVRUPA'DA TEKRARDAN KUPA KAZANMAK"

Buruk, "Bugün de kura çekildi. Bu anlamda da önemli ve değerli bir gün. 15 Şubat’ta tekrar Avrupa arenasında Sparta Prag ile oynayacağız. Yine güçlü ve iyi bir takım. Hiçbir maç oynanmadan kazanılmaz. En iyi şekilde hazırlanıp en iyi performansı verdiğinizde işler zaten daha kolaylaşıyor. İnşallah Şubat’tan sonra hem biz hem Fenerbahçe yoluna en iyi şekilde devam eder. İki takımın hedefi de Avrupa’da kupa kazanmak. Bizim hedefimiz de Avrupa’da tekrardan kupa kazanmak. İnşallah ülkemize bir kupa daha getiririz. Ben bunu futbolcu olarak yaşamıştım, şimdi teknik direktör olarak yaşamak da en büyük hedefim" dedi.

"SPARTA PRAG 3'LÜ OYNUYOR"

Sparta Prag'ın oyun sistemine dikkati çeken Buruk, "Bir takım oyunu ortaya koyuyorlar. Sparta Prag, 3'lü savunma oyunu oynayan bir takım aynı zamanda. Biz grupta hep 4'lü savunma ile oynayan takımlara karşı oynadık. Türkiye'de de çok fazla 3'lü savunma oynayan takım yok. Bizim için yeni bir deneyim olacak." şeklinde görüş belirtti.

"RAKİBİ ÖNEMSEMEK GEREKİYOR"

Turu geçeceklerine inandığını ifade eden Buruk, şunları dile getirdi:

"Avrupa'da Galatasaray takımının gücü ve oyuncu kalitesi ortada. Bu maçta en iyisini yapabilecek ve bu turu geçebilecek güce sahibiz. Konsantre olmak ve rakibi önemsemek gerekiyor. Önümüzde hem bizim hem de Sparta Prag için uzun bir süre var. Devre arası transfer dönemi olacak, kim gidecek kim kalacak, kadro değişimleri olabilir."

Sparta Prag ile ilk maçı sahalarında oynayacaklarının hatırlatılması ve bunun avantaj olup olmadığının sorulması üzerine Buruk, "Eski sistemde olsaydı deplasmanda atılan gol daha değerliydi. Şu an baktığınızda burada gol avantajı ortadan kalktığı için maç maç oynadığınız oyun ve aldığınız skor daha önem kazanacak. İlk maçı kendi sahamızda iyi oynarsak ve kendi oyunumuzu oynarsak bu avantaj olacak. İyi oynamazsak avantaj olmayacak. Ancak biz kendi sahamızda seyircimizle birlikte bu avantajımızı kullanmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kadrolarını güçlendirmek istediklerini aktaran Buruk, "İlk yarıyı bitirdikten sonra buna karar vereceğiz. Şu an aldığımız bir karar yok. Hedefimiz hep söylediğimiz gibi Avrupa'da tekrar kupa kazanmak. Bunun için yarışacağız. İkinci devre transfer dönemi açıldıktan sonra takım için en faydalı ne olacaksa onu yapmaya çalışacağız." diye konuştu.

"AVRUPA LİGİ'NDE OLMAMIZ DAHA HAYIRLI"

Avrupa'da hedeflerinin yüksek olduğunu dile getiren Buruk, şunları söyledi:

"Hedefimiz daha yukarılara doğru gitmek. Avrupa Ligi'nde olmamızın daha hayırlı olduğuna inanıyoruz. Buradaki yolun bizi daha yukarılara, daha iyi yerlere ulaştıracağına inanıyoruz. Finalden bahsediyoruz, bunlar bizim için bir hayal. Hedefimize ulaşmak için daha emin adımlarla yürüyeceğiz. Hem içeride hem dışarıda daha iyi oynamamız gerekecek."

FENERBAHÇE DERBİSİ SÖZLERİ

Trendyol Süper Lig'de hafta sonu oynanacak Fenerbahçe derbisiyle ilgili de konuşan Buruk, "Türkiye ve iki takım için de önemli bir derbi. Yarışta birbirine yakın olan iki takım için de çok değerli bir derbi olacak. Devamında Süper Kupa maçı var. Sonrasında tekrar lig başlayacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı | Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...