Tgrt Haber

Son dakika: Tüm liglerdeki maçlar süresiz olarak ertelendi!

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
12 Aralık 2023 01:32 - Güncelleme : 12 Aralık 2023 08:56
Son dakika: Tüm liglerdeki maçlar süresiz olarak ertelendi!
TFF,Ankaragücü,saldırı,Halil Umut Meler,Mehmet Büyükekşi

Son dakika spor haberi: TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, bugün MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçında yaşanan skandal saldırı sonrası, tüm liglerdeki maçların süresiz olarak ertelendiğini açıkladı.

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, 1-1 sona eren olaylı Çaykur Rizespor maçından sonra hakem Halil Umut Meler'e sahanın içinde yumruk attı. Meler'e bir diğer kişiler tarafından yerde tekme de atıldı.

TFF Yönetim Kurulu, saldırı nedeniyle olağanüstü toplanma kararı aldı. Toplantı sonrasında Türkiye Futbol Federasyonu Mehmet Büyükekşi açıklamalarda bulundu.

"SORUMLULAR EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILACAK"

Mehmet Büyükekşi, "Halil Umut Meler, kendini bilmez canilerce saldırıya uğramıştır. Alçak saldırıyı yapanlar, bunu sadece Halil Umut Meler'e yapmadılar. Bu, Türk futbolunun tüm paydaşlarına yapılmıştır. Bugüne kadar hakemleri hedef gösteren herkes bu aşağılık suçun suç ortağıdır. Halil Umut Meler'in sağlık durumunu yakından takip ediyoruz. Değerli hakemimize acil şifalar diliyoruz. Sorumlu kulüp ve yöneticileri, en ağır şekilde cezalandırılacaktır." açıklamasında bulundu. 

"LİGLER SÜRESİZ OLARAK ERTELENDİ"

TFF Başkanı açıklamasında; "Tüm liglerdeki maçları süresiz olarak erteledik. Futbol maçları bir savaş değil, sonunda ölüm yok. Bütün takımlar aynı anda şampiyon olamaz. Bunu hepimizin idrak etmesi lazım. Herkesi sorumluluğa davet ediyoruz. Artık yeter. Yeter diyoruz! Hakemler de insan. Kimseye böyle vurulmaz. Türk futbolunun değerini daha fazla düşürmeyin. Dünyaya Türk futbolunu rezil etmeyelim. Yeter artık!" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/TFF_Org/status/1734343591068315916

LİGLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Büyükekşi, liglerin tekrar ne zaman başlayacağı ile ilgili soruya, "Liglerin süresiyle ilgili önümüzdeki günlerde açıklama yapacağız. Yarın hakemimizi bir ziyaret edelim. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak aradı. Toplantıda olduğumuzu söyledik, başarılar dilediler. Alacağımız kararlar için bizi desteklediklerini söylediler. Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç ve bazı başkanlar aradı." cevabını verdi.

MHK BAŞKANI AHMET İBANOĞLU: "HALİL UMUT MELER'İN BİLİNCİ YERİNDE"

MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu: "Çok değerli hakemimiz Halil Umut Meler'in böyle bir saldırının gelmesinden dolayı büyük üzüntü duyuyoruz. Buna sebep veren kulüpler, yöneticiler 'Biz ne yaptık?' diye düşünmeli. Bu saldırıyı kınıyoruz ve lanetliyoruz. Kanunlar önünde hesap vermelerini ümitle bekliyoruz. Umarız adalet yerini bulur. Halil Umut Meler ile telefonda görüştüm. Bilinci yerinde."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...