Tgrt Haber

Tüm stat Fatiha Suresi’ni okudu! Fransa'da duygu dolu anlar

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
13 Eylül 2023 11:03 - Güncelleme : 13 Eylül 2023 14:25
Fas,Fransa,Burkino Faso,Fatiha Suresi,deprem

Fransa'da oynanan Fas-Burkino Faso maçında duygu dolu anlar yaşandı. Faslı taraftarlar ülkelerinde yaşanan deprem sonrası hayatını kaybedenler için statta hep bir ağızdan 'Fatiha Suresi'ni okudu.

Fas, Fransa'da oynanan hazırlık maçında  Azzedine Ounahi'nin 36. dakikada attığı golle Burkino Faso'yu 1-0 mağlup etti. Karşılaşma öncesi duygu dolu anlar yaşandı.

UEFA'nın kararı doğrultusunda dün Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde oynanan tüm maçlarda Fas'taki deprem ve Libya'daki sel felaketinde hayatını kaybedenler için maç öncesinde saygı duruşunda bulunuldu.

TÜM STAT 'FATİHA SURESİ'Nİ OKUDU

Stade de Lens'te oynanan karşılaşma öncesi Faslı taraftarlar, ülkelerinde yaşanan 7 büyüklüğündeki depremden dolayı hayatını kaybedenler için 'Fatiha Suresi'ni okudu.

Ekrana yansıyan muhteşem görüntüler sosyal medyada da gündem olurken büyük beğeni topladı.

Fas'ta 8 Eylül gecesimeydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde şuana kadar 2 bin 862 kişi hayatını kaybederken 2 bin 562 kişi de yaralandığı ifade edilmişti.

FATİHA SURESİ VE ANLAMI

"Bismillahirrahmanirrahim. Elhamdü lillahi rabbil'alemin. Errahmanir'rahim. Maliki yevmiddin.  İyyake na'budü ve iyyake neste'in. İhdinessıratel müstakim. Sıratellezine en'amte aleyhim ğayrilmağdubi aleyhim ve leddallin.Amin."

Anlamı: Rahman ve rahim olan Allah’ın adıyla.Hamd (övme ve övülme), alemlerin Rabbi Allah’a mahsustur.O, rahmandır ve rahimdir. Ceza gününün malikidir.(Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız. Bize doğru yolu göster. Kendilerine lütuf ve ikramda bulunduğun kimselerin yolunu; gazaba uğramışların ve sapmışların yolunu değil! Amin.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...