Tgrt Haber

Antalya'da felaketin boyutu ortaya çıktı! Yıldırım düşme anı dronla görüntülendi

Editör: Banu İriç / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
13 Şubat 2024 11:39 - Güncelleme : 13 Şubat 2024 11:41
antalya,

Antalya'da etkili olan yağışlar sonrası oluşan selde; sokaklar, caddeler ve evler sular altında kaldı. Yıldırımın düşme anı dron kamerasına yansıdı.

Antalya'da gün ağarınca selin oluşturduğu hasar ortaya çıktı. Gece boyunca etkili olan sağanak yağış sonrası evlerin ve dükkanların giriş katları sular altında kaldı. 5 merkez ilçede etkili olan yağışta maddi hasar oluştu, vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı. Su baskını ve yıldırımın düşme anı kamera kayıtlarına yansıdı.

Öte yandan, kentte AFAD, İtfaiye ve arama kurtarma ekipleri teyakkuz halinde. Turuncu kod ile uyarılan Antalya, akşam saatlerinden itibaren adeta afeti yaşıyor.

Antalya'da felaketin boyutu ortaya çıktı! Yıldırım düşme anı dronla görüntülendi - 1. Resim

Kentte gece saatlerinde şiddetini artıran sağanak hayatı felç etmiş durumda. Antalya Valiliği, Aksu, Döşemealtı, Kepez, Muratpaşa ve Konyaaltı ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildiğini, motokuryelerin de ikinci bir duyuruya kadar trafiğe çıkmamasını duyurmuştu. Şiddetli sağanak nedeniyle kentin farklı noktalarında çok sayıda araç sular altında kalırken, Kepez ilçesinde bir çok ev ve siteyi su bastı, yollar göle döndü, bazı yollarda ise derin çatlaklar oluştu.

Antalya'da felaketin boyutu ortaya çıktı! Yıldırım düşme anı dronla görüntülendi - 2. Resim

Evlerinde bulunan vatandaşlar yoğun su birikintisi nedeniyle dışarıya çıkamadı. Bölgede teyakkuz halinde olan AFAD, itfaiye ve MAKSAT Arama Kurtarma ekipleri bot ve iş makineleriyle ihbar gelen bölgelere yönlendirilmiş durumda.

Antalya'da felaketin boyutu ortaya çıktı! Yıldırım düşme anı dronla görüntülendi - 3. Resim


Kepez ilçesinde birden fazla sitenin çevresi ve bahçesi su baskını nedeniyle adeta tıkanmış durumda. Vatandaşlar apartmandan aşağı inmezken, çok sayıda aracın ise mahsur kaldığı görüntülendi.

Antalya'da felaketin boyutu ortaya çıktı! Yıldırım düşme anı dronla görüntülendi - 4. Resim

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...