Tgrt Haber

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında adı geçen polis müdürleri hakkındaki rapor tamamlandı

Editör: Merve Yaz / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
22 May 2024 14:16 - Güncelleme : 22 May 2024 14:23
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında adı geçen polis müdürleri hakkındaki rapor tamamlandı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında açığa alınan polis memurlarıyla ilgili İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin raporu tamamlanarak, başsavcılığa gönderildi.

Kaçtıktan 9 gün sonra hakkında yakalanma çağrısı yapıldığı belirlendi, yurtdışına kaçışıyla ilgili soruşturma yapılmadığı ortaya çıktı. Tespitler Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gizli tanık Serdar Sertçelik’in iddiaları üzerine görevden alınan 3 polis müdürü hakkında hazırlanan İçişleri Bakanlığı Müfettiş raporundan. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen 84 sayfalık raporda, Sertçelik’in yurt dışına kaçışı ve ardından yakalanmasına ilişkin gerekli çalışma yapılmadığı ve özenin gösterilmediği değerlendirilmesine de yer verildi.

RESEN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Tutuklu bulunan Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı ve Organize Şube Müdür yardımcısıyla birlikte, serbest bırakılan Organize Şube Müdürü hakkındaki görev ihmali ve görevi kötüye kullanma tespiti yapıldı, takdirin soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda olduğu belirtildi. Gizli tanığın, “Siyasilerin ismini vermem için bana baskı yapıldı.” iddiası sonrası res'en başlatılan soruşturmayı 1 başsavcıvekili ve 3 cumhuriyet başsavcısı sürdürüyor.

SERTÇELİK'İN DE YURTDIŞINA KAÇTIĞI ORTAYA ÇIKTI

Edinilen bilgiye göre; Serdar Sertçelik emniyet ya da savcılık sorgusunda kumpas iddiasına dair hiçbir beyanda bulunmadı. Bu iddiaları firar ettikten sonra dile getirdi. Elektronik kelepçeyle serbet bırakılan Sertçelik’in bir çorbacıda vurulduktan sonra konut ihlalinin tespit edildiği, savcılık tarafından ifadeye çağrıldığı belirlenmişti. Savcılığın, “Gerekiyorsa sedye ile getirin.” diye talimat verdiği ancak polis tarafından bunun karşılık bulmadığı, Serdar Sertçelik’in de yurtdışına kaçtığı ortaya çıktı. Sertçelik 1 Aralık 2023 tarihi itibariyle de gizli tanıklıktan çıkartıldı. Organize Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan ise savcılık ifadesinde, Serdar Sertçelik’i ikna ederek Türkiye’ye getirmek için kayıtlardaki ifadeleri kullandığını öne sürdü. Ancak kaynaklar polisin dava aşamasında böyle bir görevi olmadığı ve tüm bu yaşananların görevi kötüye kullanma olduğu görüşünde.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...