Tgrt Haber

Bakan Akar'dan Rusya-Ukrayna krizi açıklaması: Biz üzerimize düşeni yaptık, yapıyoruz

31 Ocak 2022 16:46
Bakan Akar'dan Rusya-Ukrayna krizi açıklaması: Biz üzerimize düşeni yaptık, yapıyoruz
Milli Savunma Bakanı,Hulusi Akar,Rusya,Ukrayna

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya-Ukrayna krizine ilişkin açıklamalarda bulundu. Montrö Boğazlar Sözleşmesi çerçevesinde Karadeniz’e kıyısı olan ülkelerin barış içinde yaşaması gerektiğini vurgulayan Akar, “Karadeniz'de diyalog konusunda Türkiye olarak bize düşen görevleri bugüne kadar yaptık, yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberindeki kuvvet komutanlarının katılımı ile bir video konferans gerçekleştirdi. Toplantıda, yurt içi ve dışındaki birlik komutanları, devam eden faaliyetlere ve sahadaki son durum hakkında Bakan Akar’a bilgi aktardı.

Toplantıda, savunma ve güvenlik konuları dışında koronavirüsle mücadelede ele alınan tedbirlerde görüşüldü. Açıklamalarda bulunan Akar, zorlu hava ve arazi şartlarında terörle mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini vurguladı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin yoğun bir dönemden geçtiğini belirten Akar, "Şu ana kadar büyük bir başarıyla bize verilen görevleri yerine getirdiniz. Bundan dolayı hepinizi kutluyorum. İnşallah bundan sonra da aynı ciddiyet ve samimiyetle, diyalog ve koordinasyon içinde faaliyetleri yürütmek suretiyle bize verilen görevleri başaracağız." ifadesini kullandı.

"BÜTÜN SORUMLULUKLARIMIZI YERİNE GETİRDİK"

Karadeniz'deki gelişmelere de değinen Akar, "Bizim tutumumuz çok açık ve net, Montrö rejimi çerçevesinde Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerin barış, diyalog, huzur ve refah içinde yaşamasından yana olduğumuzu yıllardan beri dile getiriyoruz. Montrö'nün sağladığı statünün bütün taraflar için yararlı olduğunu, günümüz koşullarında bundan vazgeçilmesinin söz konusu olmadığını hep gündeme getirdik. Karadeniz'de diyalog konusunda Türkiye olarak bize düşen görevleri bugüne kadar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bir tarafta Rusya, diğer tarafta Ukrayna olan diyaloğumuz ayrıca bunun yanı sıra NATO'ya karşı bütün sorumluluklarımızı yerine getirdik, getirmeyi sürdürüyoruz."

Gerginliğin kontrolsüz şekilde tırmanmasının oluşturacağı tehlikeye dikkati çeken Akar, "Buna meydan vermemek için Türkiye olarak tüm taraflara sükûnet, koordinasyon, iş birliği, diyalog tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...